12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Dé tip voor warme voeten

Heeft u thuis altijd koude voeten door de koude vloeren in uw huis? Dan hebben wij nu dé oplossing, vloer isolatie.

Koude vloeren

Zonder vloerisolatie worden vloeren erg kil en koud in de winter. Door te isoleren zorgt u dat de warmte van uw huis binnenblijft, daardoor stijgt de vloertempratuur. Vloer isolatie zorgt ervoor dat kou de woning niet meer binnen kan dringen. Met een warme vloer kan u zelfs op blote voeten door het huis lopen.

Vloerverwarming

Vloeren die zijn voorzien van vloerverwarming zonder isolatie verliezen veel energie. Daarom is bij vloerverwarming vloerisolatie echt een must. Zonder isolatie wordt de vloer alsnog niet lekker warm en veranderd de tempratuur traag. Als vloerverwarming uw voornaamste vorm van verwarming is, kan de besparing op energie door vloerisolatie oplopen tot wel 40 procent.

Minder vochtig

Het klimaat in uw woning wordt door vloerisolatie minder vochtig en dus gezonder. Bij Alpine Isolatie weten ze precies welke oplossingen bij uw woning passen. Zo kan middels kruipruimte-isolatie worden tegengegaan dat vocht uit de kruipruimte uw woning intrekt. Dit voorkomt, vocht en schimmelplekken op de muur, een hoge luchtvochtigheid, rottende vloerplanken en een muffe lucht.

Geld besparen

Veel woningen gebouwd vóór 1985 hebben nog geen vloerisolatie. Dit zorgt voor warmteverlies en dat is zonde van uw stookkosten. Met het isoleren van uw vloer kan je tot wel 15 procent op de stookkosten besparen, erg prettig nu de stroom- en gasprijzen met meer dan 200 procent zijn gestegen.