12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Chromecast interessant voor prive en zakelijk gebruik

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van een Google Chromecast. Met dit handig apparaatje kun je vanaf je telefoon of laptop draadloos content streamen en casten naar je TV of een ander projectiescherm zoder kabels aan te sluiten. De Chromecast heeft verder diverse apps die je kunt gebruiken zoals Youtube, Netflix, Spotify, Radio streaming apps, Sport apps en nog vele andere muziek en film apps. 

Er zijn verschillende versies van de Chromecast, de beste en het laatste model is de Chromecast met Google TV. Deze kan met een HD (1080p) beeldkwaliteit streamen en casten en het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening. Ook kun je hem met de Google assistent doormiddel van spraakopdrachten bedienen.

Welke TV is geschikt voor een Chromecast?

Een Chromecast kun je aansluiten op nagenoeg iedere TV met een HDMI aansluiting. Het maakt dus niet uit of je een 43 inch TV of een 65 inch TV of een ander formaat televisie hebt, zolang je maar een HDMI aansluiting hebt om de Chromecast aan te sluiten.

Chromecast voor zakelijke doeleinden gebruiken

Naast het particulier gebruik van een Chromecast om te streamen en te casten kun je het apparaatje ook zakelijk gebruiken. Er zijn een tal van functies die op kantoor of tijdens een precentatie ideaal zijn, we hebben ze in dit artikel voor je op een rij gezet.

Op kantoor of in de winkel

Vanaf je telefoon of laptop heb je de mogelijkheid om geluid en video te streamen of te casten naar andere apparaten zoals een TV of een projector. Je zou bijvoorbeeld met je laptop kunnen casten naar een TV in de wachtruimte van bijvoorbeeld een tandartsenpraktijk of een dokterspraktijk en informatie kunnen tonen op een TV scherm.

Ook tijdens het vergaderen kan je een chromecast gebruiken om presentaties te geven op een groter scherm zoals een TV of projector zonder kabels te moeten aansluiten.