VPRA
Image default
Wonen

Beste matras getest en vergeleken

Het beste matras, getest en vergeleken

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras

Bij het kopen van een matras is het natuurlijk belangrijk dat je het matras eerst test en vergelijkt met andere matrassen op de markt. Een goed matras is namelijk cruciaal voor je rug en je algemene gezondheid. Door te slapen op het beste matras, slaap je ‘s nachts beter en wordt je lichaam ondersteund op de juiste manier. De kwaliteit van je slaap wordt dankzij het juiste matras aanzienlijk beter, maar ook je lichaam geniet van meer comfort!

Uiteraard zijn niet alle matrassen geschikt voor iedereen. Zo kunnen meerdere mensen met rugklachten toch nog andere matrassen nodig hebben die beter bij hen past. Maar hoe vind je dan het matras dat het beste bij jou past en dat jouw lichaam nodig heeft? Om het beste matras te vinden, moet je op zoek gaan naar een matras waarop je comfortabel kunt slapen. Je weet dat je het juiste matras gevonden hebt wanneer je er pijnloos op kunt slapen en je aan één stuk door kunt slapen.

Je kunt een goede matras het best herkennen door er zelf op te gaan liggen. Blijft je rug voldoende ondersteund zodat je ruggengraat in een neutrale positie blijft? Wat zijn je drukpunten op het matras? Deze zaken zijn belangrijk bij het testen van een matras. Test meerdere matrassen, ga erop liggen in je favoriete slaappositie en blijf op het matras liggen gedurende tien minuten. Op die manier vind je gegarandeerd het beste matras.

Wat zijn de voordelen een traagschuim matras?

Een traagschuim matras is een matras dat zich naar je lichaam vormt. Deze matrassen worden ook memory foam matrassen genoemd. Een traagschuim matras heeft meerdere voordelen. Neem bijvoorbeeld mensen met rugklachten en gewrichtsklachten. Zij zullen minder last ondervinden van drukpunten op het lichaam, aangezien er bijna geen kuilvorming ontstaat bij het slapen op een traagschuim matras.

Dit soort matras past zich aan naar jouw lichaam, verlicht de drukpunten op je lichaam, biedt de beste ondersteuning aan en gaat ongeveer tien jaar mee. Het is dus niet enkel comfortabel, maar daarbovenop erg duurzaam!

Hoe lang gaat een matras mee?

Het is belangrijk dat je je matras om de acht à tien jaar vervangt. De ondersteuning die een matras biedt, neemt namelijk geleidelijk aan af doorheen de jaren. Je matras speelt een grote rol in je algemene welzijn. Vervang je matras dus op tijd en geniet van ononderbroken nachten zonder rugpijn!

Wat kost een goed matras?

De prijs van een goed matras is afhankelijk van meerdere factoren. Denk maar aan de afmetingen, het materiaal en het aantal lagen in het matras. Geavanceerdere materialen zullen vanzelfsprekend duurder zijn en ook natuurlijke materialen kosten meer dan synthetische materialen, bijvoorbeeld. Ook het aantal kernlagen en de hoes van het matras hebben impact op de prijs. Je kunt een matras aankopen voor enkele honderden euro’s, maar de prijs voor een goed matras kan al snel oplopen tot meer dan duizend euro. Vergelijk daarom de beste matrassen op SlaapHub.

Onthoud vooral dat een goed matras heel veel waard is en dat het erg belangrijk is om niet te besparen op de aankoop van je matras. Een matras is namelijk een echte investering in jouw persoonlijke gezondheid.