0.1 C
Nederland
januari 21, 2025
VPRA
Image default
Winkelen

BBQ’en met kip

Kip barbecue met rookhout

Kip wordt niet voor niks het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Kip leent zich er op verschillende manier voor om op de barbecue bereid te worden. Bereiden van kip op de barbecue is zeer eenvoudig. Delen van de kip die je kan bereiden op de barbecue zijn de vleugels, dijen, filet, bouten, en drumsticks. Kipfilet op de barbecue gebruik je vaak bij het maken van kipsaté stokjes. Ook is het steeds populairder om van kippendijen de satéspiesjes te maken voor op de barbecue. Kippenpoten hebben een iets langere bereidingstijd en zal dus op een lagere temperatuur bereid moeten worden op de bbq om verbranding tegen te gaan.

Chickenwings 

Chickenwings met barbecue saus zijn altijd succesvol als je met de bbq sessie bezig bent. De kippenvleugels worden gegaard om vervolgens afgelakt te worden met een heerlijke barbecue saus. Deze saus zorgt voor een dun laagje zoet maar rokerig genot waar bijna iedereen zijn vinger bij opeet. Hele kippen kunnen ook worden bereid op de barbecue, daar is een speciale chicken sitter voor. Hierop kan de kip rechtop zitten om zo aan alle kanten een krokant korstje te krijgen en gelijkmatig te garen. Door de kip op de barbecue in te smeren met een dry rub krijg je nog extra smaak aan het eind. Kip op de barbecue is ontzettend populair en bijna iedereen eet het graag. Door kip op de barbecue van tevoren te marineren voordat je er saté of een stoofpot van maakt zorg je voor meer smaak en diepgang in je gerecht. Vaak wordt ketjap gebruikt in de marinade om saté van kip op de barbecue te maken. Geef extra smaak met rookhout chunks.

https://goedkoop-rookhout.nl/