12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Recreatie

6 adembenemende dingen om te doen in A Coruña

A Coruña is een levendige en charmante strand-hotspot en havenstad, gelegen in de noordwestelijke regio van Galicië in Spanje. Ook al wordt het door de meeste reizigers vaker over het hoofd gezien. Het is echter een perfect cultureel centrum en een levendige plek om te bezoeken in Spanje.

Het belangrijkste is dat het een verbazingwekkende reeks van de beste dingen om te doen biedt, waardoor je hier een onvergetelijke tijd kunt doorbrengen.

Hoe rond te reizen in A Coruña?

Een auto huren is de beste manier om in alle vrijheid door A Coruña te dwalen. Het besturen van huurauto’s in Spanje is niet moeilijk totdat u alle rijregels hier volgt. Je kunt zelfs de beste autoverhuurbedrijven kiezen door een eenvoudige huurauto-vergelijking te maken om hier goedkope autoverhuurdiensten te vinden. Wij bieden je de beste autoverhuurdiensten die ook de goedkoopste zijn. Om ervoor te zorgen dat je zelfs autoverhuurdiensten met die van ons kunt vergelijken.

De beste dingen om te doen in A Coruña

Dus, hier zijn enkele van de meest verbazingwekkende dingen die je aan je bucketlist moet toevoegen om van te genieten in A Coruña:

Veel plezier in het National Science and Technology Museum

Dit is een geweldige en leuke plek om te bezoeken die techneuten aanspreekt. Het kan elke bezoeker in zijn Jumbo-cabine betrekken, samen met roterende tentoonstellingen. Het heeft ook een beroemde ruimte waar je innovaties kunt zien.

Over het algemeen kan een bezoek aan dit wetenschaps- en technologiemuseum een perfecte plek zijn voor iedereen die nieuwe dingen wil leren.

Bezoek Toren van Hercules

Dit is ’s werelds oudste nog werkende vuurtoren. De oude Romeinen bouwden deze vuurtoren. Verrassend genoeg heeft het gebouw de tand des tijds goed doorstaan. Als je dit gebouw beklimt, heb je het meest majestueuze uitzicht over de stad. Je kunt zelfs genieten van een wandeling rond de Toren van Hercules om meer te ontdekken.

Santiago de Compostela-kathedraal verkennen

Dit is zonder twijfel het meest betoverende gebouw dat u in A Coruna kunt bezoeken. Het belangrijkste is dat het gebouw hoger is dan de meeste delen van de stad en daarom zelfs van ver gemakkelijk zichtbaar is. De sculpturen die je bij de ingang van het gebouw kunt zien, laten je de verbazingwekkende dingen begrijpen die je binnen zult zien. Deze ongeveer 200 sculpturen zijn afbeeldingen van belangrijke bijbelse figuren. Om de schoonheid en het ontwerp van de kathedraal te bewonderen, moet je deze minstens één keer bezoeken.

Aquarium Finisterre

Een bezoek aan Aquarium Finisterre is een van de belangrijkste dingen om te doen in A Coruna om het onderwaterleven te zien dat zich onder het oppervlak van de oceaan bevindt. Hier kun je mariene soorten van de Atlantische Oceaan zien in een educatieve maar moderne omgeving. Geniet ervan om hier te zijn en meer te weten te komen over het leven in zee.

Geniet ervan op het Maria Pita-plein te zijn

Dit plein is genoemd ter ere van Maria Pita, die een van de frontlinies was voor het verdedigen van deze stad. De Plaza heeft een groot monument ter nagedachtenis aan haar. Daarnaast is alles aan dit Plein indrukwekkend. Het belangrijkste is dat het gebouw zelf onberispelijk is en de bezoekers gemakkelijk kan betoveren.

Lekker zonnen op het strand

Een van de eenvoudigste maar beste dingen om te doen in A Coruna is het plannen van een stranddag met witte zandstranden. Praia de Riazor is het belangrijkste stadsstrand hier, ondersteund door de hoogbouw van het stadsbeeld. Het strand staat bekend om zwemmen en zonnebaden. Het belangrijkste is dat het ook gemakkelijker toegankelijk is.

Wanneer je in A Coruna bent, vergeet dan niet al deze plaatsen te bezoeken. Omdat deze je de echte schoonheid van de stad op de best mogelijke manier laten zien.