2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Recreatie

5 tips voor een avontuurlijke vakantie

Ben jij nou ook even helemaal klaar met die oh-zo-standaard vakantie in de zomer? Je ligt de hele dag aan het strand, gaat in de avond wat eten en als je nog energie hebt pak je nog even een bar mee. Als je toe bent aan wat anders, dan is een avontuurlijke vakantie natuurlijk helemaal hot! Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van nieuwe activiteiten, mooie dieren spotten of gewoon even helemaal naar de basis gaan. Het kan allemaal. Daarom geven we je in deze blog alvast 5 tips voor een avontuurlijke vakantie. Lees snel verder. 

Terug naar de basis 

Ben jij toe aan wat avontuur en wil je voor even helemaal terug naar de basis? Dan is een Bushcraft cursus helemaal voor jou! Tijdens zo’n cursus leer je de basics om te kunnen overleven in de natuur. Daarnaast leer je de natuur beter kennen en weet je hoe je dient te handelen wanneer je in gevaar komt. Dat is toch wel even wat anders dan je zon-zee-strand vakantie. 

Trip naar de Ardennen 

Een trip naar de Ardennen is een ideale avontuurlijke vakantiebestemming. Dit zeggen wij natuurlijk niet zomaar, want je kunt hier van alles beleven. Daarnaast is het voor de meeste ook nog eens dicht bij huis. Je kunt bij de Ardennen verschillende buitensporten beoefenen, pittoreske dorpjes ontdekken, wandelen langs talloze grotten en stromende rivieren en genieten van prachtige uitzichten. 

Actieve vakantie

Wil je nog meer avontuur? Dan kies je voor een actieve vakantie. Denk hierbij aan activiteiten zoals: bergbeklimmen, duiken, raften of canyoning. Het kan allemaal! Er zijn tientallen organisaties die gedurende het vakantieseizoen groepen toeristen begeleiden tijdens deze activiteiten. Zo kun je heel eenvoudig een weekje in Frankrijk zwemmen in de meren en wandelen door de Ardennen, waarbij je eindigt met een bergbeklim route. 

Let op het inpakken van je koffer

Je koffer inpakken voor een avontuurlijke vakantie is toch net wat anders ingepakt dan die van een luxe all-inclusive vakantie. De bikini’s en zwembroeken maken al gauw plaats voor sterke buitenkleding en de slippers moeten plaats maken voor stevige wandelschoenen. Maak daarom voor jezelf een lijstje met alle items die je wilt meenemen. Houd wel rekening met het feit dat je koffer een stuk zwaarder wordt, dus je moet wellicht gaan prioriteren. 

 

Reisgezelschap 

Reis je alleen? Dan kan je dit stuk overslaan, maar reis met meerdere mensen? Dan is het ontzettend belangrijk om ook even stil te staan bij de wensen van het reisgezelschap. Dat jij al jaren lang die ene mooie berg wilt beklimmen, betekent niet direct dat de rest van het reisgezelschap dit ook wilt. Houdt dus rekening met de wensen, behoeften en ervaring van het gehele gezelschap!