VPRA
Image default
Games

Het verschil tussen pokerkaarten en normale speelkaarten

Pokerkaarten zijn speciaal ontworpen kaarten voor het spelen van poker, terwijl normale speelkaarten vaak worden gebruikt voor andere kaartspellen zoals bridge of klaverjassen. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten kaarten die het waard zijn om te overwegen wanneer u een pokershop bezoekt.

Een van de grootste verschillen tussen poker kaarten en normale speelkaarten is de grootte. Pokerkaarten zijn groter dan normale speelkaarten, met afmetingen van ongeveer 63×88 mm. Dit maakt ze gemakkelijker om te houden en te zien tijdens het spelen. Normale speelkaarten zijn kleiner, met afmetingen van ongeveer 56×87 mm.

Pokerkaarten zijn ook vaak gemaakt van een duurzamer materiaal dan normale speelkaarten. Pokerkaarten zijn vaak gemaakt van plastic of een ander soort synthetisch materiaal, terwijl normale speelkaarten vaak gemaakt zijn van papier. Dit maakt pokerkaarten waterbestendig en duurzamer, zodat ze langer meegaan dan normale speelkaarten.

Je kunt pokerkaarten vaak herkennen doordat er 100% plastic op de verpakking staat. Doordat er geen papier zit in het materiaal van de pokerkaarten blijven ze niet in een bocht staan op het moment dat je ze buigt. Dit is belangrijk bij poker zodat de tegenstanders niet per ongeluk kunnen zien welke kaarten je hebt.

Een ander verschil tussen pokerkaarten en normale speelkaarten is de afbeelding op de kaarten. Pokerkaarten hebben vaak een speciale afbeelding op de achterkant, zoals een gedetailleerd patroon of een logo, terwijl normale speelkaarten vaak een simpele afbeelding hebben. Dit maakt pokerkaarten uniek en gemakkelijk te herkennen.

Er zijn meerdere varianten van poker kaarten wat betreft de weergave van cijfers. Over het algemeen genomen heb je pokerkaarten met 2 index en pokerkaarten met 4 index. Het verschil tussen deze twee varianten is het aantal keer dat de cijfers in de hoek van de kaart staan. Bij 2 index staat de markering alleen linksboven en rechtsonder en bij 4 index staat de markering op elke hoek van de kaart.