VPRA
Image default
Zakelijk

Investeren in vastgoed

Aangezien sparen heel weinig rendement oplevert, is het voor heel veel mensen verleidelijk om te beginnen met investeren. Een goede manier om maandelijks een aantrekkelijk rendement te behalen, is door te investeren in vastgoed. Dit is niet altijd even makkelijk, maar kan veel opleveren wanneer het goed gedaan wordt. Hieronder staan een aantal tips waardoor jij ook beter kunt worden in het investeren in vastgoed en zo meer rendement kunt gaan behalen.

Zorg voor een buffer

Het is natuurlijk niet verstandig om al je spaargeld te investeren in vastgoed. Daarom kan je het beste maar een deel van je spaargeld investeren. Hoewel het sparen natuurlijk vrijwel geen rendement oplevert en investeren wel, is bij sparen wel het voordeel dat je altijd bij je geld kunt komen. Bij het investeren in vastgoed daarentegen vast omsloten. Ga dus, vooral in het begin, voor een veilige aankoop en investeer nergens in waar je nog niet genoeg kennis van hebt.

Houd het in de buurt

Dit advies kan je het beste zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Uiteraard is het zo dat je de omgeving waarin jij zelf woont het beste. Je weet hier precies wat voor ontwikkelingen hier zijn geweest, hoe de buurt is en wat eventuele voor- en nadelen aan deze omgeving zijn. Doordat je hier meer kennis van hebt, kan je ook makkelijk potentiële huurders goed informeren. Daarbij is de afstand, dus in letterlijke zin, heel gunstig. Je kan namelijk heel makkelijk even snel lansgaan wanneer er iets mankeert, waardoor je dus beter en makkelijker een goed contact met je huurders kan onderhouden. Ook is gebleken dat in zo’n gevallen sprake is van minder onderhoudskosten.

Begin klein

Als je net begint met het investeren in vastgoed weet je natuurlijk nog niet alles precies. Je zal fouten maken, omdat je de markt nog verder moet ontdekken en leren kennen. Het is daarom slim om klein te beginnen. Het is dus beter hier om een klein appartement te kopen dan een gigantische appartementencomplex. Dit is nog je leerfase dus steek er niet meer geld in dan nodig is en houd het klein.

Onderhoud goede klantencontacten

Als je rendement wilt halen door het investeren in vastgoed, heb je natuurlijk partijen nodig die hiervoor zorgen. Dit kunnen bijvoorbeeld kopers of huurders zijn. Het is daarom belangrijk dat je goede relaties onderhoudt met deze partijen. Je hoeft dus niet alleen wat te gaan eten of drinken als je iets van ze nodig hebt, maar dit kan je ook doen gewoon om de relatie te bevorderen.