VPRA
Image default
Zakelijk

Hoe koop je tickets voor jouw favoriete evenement?

Als je vroeger naar een concert ging, kreeg je de papieren tickets hiervan nog opgestuurd. Kaarten kopen ging nog op locatie. Dat is tegenwoordig natuurlijk wel anders. Wanneer je festivals, evenementen of concerten wil bezoeken, moet je online je tickets kopen. Dit biedt natuurlijk heel veel voordelen. Je kan vanaf de bank bestellen, je hebt de tickets direct in je bezit en je hebt een meer eerlijke kans om überhaupt tickets te bemachtigen. Veel handiger dus. Dan moet je echter wel weten waar je op moet letten. Daar gaan we hieronder naar kijken!

Weet wanneer de kaartverkoop is

Hoewel de kaartverkoop online is, is het nog steeds belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer die verkoop begint. Zeker wanneer het populaire evenementen of artiesten betreft. Die kaartjes zijn vaak gigantisch snel uitverkocht. Zelfs wanneer je een paar minuten later komt, ben je waarschijnlijk al te laat. Je moet dus de precieze tijd weten, en zorgen dat je om die tijd klaarzit. Het zo natuurlijk super vervelend zijn wanneer je je al helemaal had verheugd op een bepaald concert, en je er vervolgens niet heen kan omdat de tickets al weg zijn. Je voorkomt dit door je goed voor te bereiden. Die info is vaak online te vinden, en ook op social media. Een onmisbare stap bij het bemachtigen van je tickets.

Sla de wachtrij niet over

Ook online kom je vaak in een zogenoemde wachtrij. Dit betekent ook precies hetzelfde als een echte wachtrij, maar dan online. Je logt in bij een ticketsite, klikt op een bepaald evenement en komt vervolgens in die rij terecht. Hierin sta je met andere digitale toestellen die een ticket willen, op volgorde. Het is daarom ook helemaal geen slecht idee om voor de openingstijd al in de wachtrij te gaan staan. Klik je website niet weg, ga ook niet verversen en zorg dat je device aan blijft. Anders kan je weer achteraan aansluiten, en is het wellicht te laat.

Geen kaartjes? Kijk op andere sites

Wanneer je geen kaartjes hebt weten te bemachtigen is dat natuurlijk heel jammer. Gelukkig ben je nog niet definitief uitgesloten van het bezoeken van het evenement. Je kan namelijk via andere sites vaak nog tickets voor evenementen overkopen. Er zijn altijd mensen die teveel kaartjes hebben, toch niet willen of gewoon wat geld willen verdienen. Je zult er dan vaak wel wat meer voor moeten betalen. Maar goed, dat heb je er wellicht wel voor over. Ook via social media worden op deze manier vaak nog kaartjes verkocht. Let wel goed op de voorwaarden hierbij, want soms zijn kaartjes gepersonaliseerd. Je kan ze dan wel overkopen, maar dan kom je niet binnen. Bovendien wordt er vaak gefraudeerd op dit gebied. Let hier dus wel goed op! Een goed voorbeeld van een super populair evenement is rebirth festival. Dit raakt eigenlijk elk jaar wel uitverkocht.

 

https://www.goticketshop.nl/