12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Hoe een Google Image Search uit te voeren

Met de opkomst van sociale media, platforms voor het delen van afbeeldingen, zoals Instagram, en de meme-cultuur is het geen wonder dat mensen steeds meer geïnteresseerd zijn in het leren zoeken op afbeeldingen op Google. Immers, als een afbeelding meer zegt dan duizend woorden, stel je dan eens voor wat een hele zoekmachine vol afbeeldingen kan doen! In deze blogpost lopen we met u door de stappen van het zoeken op afbeeldingen op Google, zodat u in een mum van tijd de afbeeldingen vindt die u zoekt.

Stap 1: Navigeer in uw webbrowser naar google.nl.

Stap 2: Scroll naar beneden naar de sectie “Afbeeldingen” en klik op het camerapictogram.

Stap 3: U komt op de zoekpagina van Google Afbeeldingen. Vanaf hier heeft u twee opties om op afbeelding te zoeken

Optie 1: U kunt de URL invoeren van een afbeelding die al online staat. Klik hiervoor op het tabblad “Zoeken op afbeelding URL” en voer de URL in het daarvoor bestemde veld in

Optie 2: U kunt een afbeelding uploaden vanaf uw computer. Klik hiervoor op het tabblad “Een afbeelding uploaden” en sleep uw afbeelding naar het daarvoor bestemde veld of klik op “Bestand kiezen” om deze uit de bestanden op uw computer te selecteren

Stap 4: Zodra u uw afbeelding hebt geselecteerd, klikt u op de blauwe knop “Zoeken op afbeelding”

Stap 5: Uw zoekresultaten verschijnen op het scherm met miniaturen van afbeeldingen waarvan Google heeft vastgesteld dat ze lijken op of verwant zijn aan de afbeelding die u hebt opgegeven. Als u een afbeelding ziet die u bevalt, klikt u erop om deze in een nieuw browservenster te openen. En dat is het – dat is alles wat er bij het zoeken op afbeeldingen op Google komt kijken!

google image search

Conclusie

Zo zie je maar: een snelle en eenvoudige gids voor het zoeken op afbeeldingen op Google. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u allerlei soorten afbeeldingen online vinden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over trefwoorden of tags. Dus ga verder en begin met het verkennen van alle geweldige afbeeldingen die het wereldwijde web te bieden heeft!