VPRA
Image default
Zakelijk

De voordelen van thuisaccu's voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn fantastisch voor het opwekken van groene energie. Maar heb je er ooit over nagedacht wat er gebeurt wanneer de zon niet schijnt? Hier komen thuisaccu’s voor zonnepanelen om de hoek kijken! Thuisaccu’s worden steeds populairder nu het energienet vaker overbelast raakt. Maar wat zijn verder nou precies de voordelen van thuisaccu’s?

Wat is een thuisaccu?

Laten we beginnen met de basis. Een thuisaccu voor zonnepanelen is eigenlijk gewoon een grote batterij die je in je huis kunt installeren. Het lijkt een beetje op de batterij van je telefoon, maar dan veel groter en krachtiger. Deze accu’s zijn ontworpen om de extra elektriciteit die je zonnepanelen opwekken, op te slaan voor later gebruik.

Onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Het gebruik van een thuisaccu stelt je in staat om onafhankelijker te zijn van het elektriciteitsnet. Als de zon fel schijnt, wekken je zonnepanelen meer elektriciteit op dan je op dat moment nodig hebt. In plaats van deze overtollige energie te verspillen of terug te leveren aan het net, kun je deze opslaan in de thuisaccu voor later gebruik. Dit betekent dat je ’s avonds, op bewolkte dagen of zelfs tijdens stroomstoringen kunt vertrouwen op je eigen groene energie.

Verminder je energierekening

Met een thuisaccu kun je geld besparen op je energierekening. Als je overdag meer energie opwekt dan je verbruikt, wordt het overschot opgeslagen in de accu. Op momenten dat je meer energie nodig hebt dan je zonnepanelen kunnen genereren, hoef je niet te vertrouwen op dure elektriciteit van het net. Hierdoor verminder je je afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers en zie je je energierekening dalen.

Wil je meer weten over thuisaccu’s voor zonnepanelen? Vraag Suncatch.