VPRA
Image default
Zakelijk

Branding toepassen op kantoor, zo kan je dit doen

Branding is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een sterk bedrijfsimago. Door consistentie en herkenbaarheid te creëren in alle aspecten van je bedrijf, zoals op kantoor, kun je de waarde van je merk versterken. In dit artikel bespreken we verschillende manieren waarop je branding kunt toepassen op kantoor en hoe je dit het beste kunt doen.

Logo en huisstijl

Een van de meest voor de hand liggende manieren om branding toe te passen op kantoor is door het gebruik van je bedrijfslogo en huisstijl. Zorg ervoor dat je logo prominent aanwezig is op verschillende plekken in het kantoor, zoals op de muur, op briefpapier en op visitekaartjes. Daarnaast is het belangrijk om de kleuren en lettertypes van je huisstijl consistent door te voeren in al je communicatie-uitingen.

Een leuke manier om je logo en huisstijl te integreren in het kantoor is door het bedrukken van RVS mokken met je logo. Een RVS mok bedrukken met je bedrijfslogo creëer je niet alleen eenheid in het kantoor, maar geeft je ook een professionele uitstraling aan je bedrijf. Een XXL mok bedrukken met je bedrijfslogo is een andere optie, vooral als op kantoor echte koffiedrinkers zijn is dit een goede optie, zo kan je extra veel koffie drinken en hoeven de medewerkers minder vaak naar het koffieapparaat, ook nog eens heel efficiënt dus! 

Werkkleding en uniformen

Een andere manier om branding toe te passen op kantoor is door het introduceren van werkkleding en uniformen met je bedrijfslogo. Dit zorgt niet alleen voor eenheid en herkenbaarheid onder medewerkers, maar versterkt ook het professionele imago van je bedrijf naar buiten toe. Vooral in de bouwsector is dit gebruikelijk, maar zelf op een kantoor kan je dit toepassen door bijvoorbeeld een hoodie of tas met het logo van het bedrijf te schenken aan je medewerkers. 

Decoratie en inrichting

De inrichting van het kantoor speelt ook een belangrijke rol bij het uitdragen van je merkidentiteit. Kies bijvoorbeeld voor meubels en accessoires die passen bij de kleuren en stijl van je huisstijl. Daarnaast kun je wanddecoratie gebruiken, zoals posters, canvasdoeken en muurstickers, om het kantoor aan te kleden en je merk te promoten.

Ook hier kun je creatief zijn met het bedrukken van items, zoals wanddecoratie met je logo of slogan. Door deze persoonlijke touch voelen medewerkers zich meer betrokken bij het bedrijf en krijgen bezoekers een positieve eerste indruk van het merk.

Communicatie en marketing

Tot slot is het belangrijk om branding door te voeren in al je communicatie- en marketinguitingen. Denk hierbij aan e-mails, presentaties, brochures en sociale media. Zorg ervoor dat je dezelfde tone of voice en visuele stijl hanteert, zodat je merk consistent en herkenbaar blijft.

Daarnaast kun je ook merchandise bedrukken met je logo, zoals pennen, notitieblokken en USB-sticks. Deze items kunnen worden uitgedeeld aan medewerkers en klanten als promotiemateriaal, waardoor je merk nog meer exposure krijgt.