12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Bijtelling voorkomen met rittenregistratie

Rittenregistratie bijhouden heeft vele voordelen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld bijtelling en boetes. Het systeem automatiseert uw administratie zodat uw geen zorgen meer heeft. Bij YesHugo helpen we u met uw rittenregistratie, wij maken deze klus eenvoudig en snel.

Wat kan je met de rittenregistratie van YesHugo

De klanten van YesHugo hebben veel belang bij ons rittenregistratiesysteem. Denk aan belangrijke branches zoals rijscholen, bouw en infra, zorginstellingen, horeca en bezorging. Met de rittenregistratie van YesHugo kunt u ritgegevens eenvoudig uitlezen. Met het systeem zie je van elke rit de datum, adres van vertrek en aankomst, de route die is gereden en nog meer benodigde en handige informatie. Ook kunt u de gegevens van elk voertuig waarvan u de juiste informatie van ingevuld hebt bekijken. Daarnaast is de locatie van voertuigen makkelijk te volgen en te filteren op bestuurder, kenteken of locatie. Per rit kunt u ook analyseren hoe hard er gemiddeld gereden is. Tankpassen kunnen ook gekoppeld worden waardoor u kan bekijken of de tankbeurten overeen komen met het brandstofverbruik. Ook kunt u het onderhoud van uw voertuigen bijhouden met de hulp van onze onderhoudsindicatie.

YesHugo rittenregistratie

Wat is rittenregistratie

Rittenregistratie is het administreren van ritten. Het bijhouden van alle gereden ritten en kilometers. Daarmee kunt u aantonen dat u op een jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Want volgens de Belastingdienst mag je niet meer dan 500 kilometer rijden. Want dan betaal je bijtelling. Als uw rittenregistratie niet klopt kan u een flinke boete krijgen. Alle ritten die je maakt moet je kunnen verantwoorden aan de Belastingdienst. Met het systeem van YesHugo kunt u makkelijk uw rittenregistratie exporteren. Het is verplicht om je rittenregistratie bij te houden. En u moet een aantal privé en zakelijke kilometers bijhouden om bijtelling te voorkomen. Rittenregistratie moet officieel zo’n zeven jaar bewaard worden. Als u wel Bijtelling accepteert hoeft u niet alles te registreren. De rittenregistratie applicatie van YesHugo is vrij gemakkelijk te gebruiken. In plaats van het schriftelijk bijhouden van kilometers en ritten heeft u een online dashboard waar alles automatisch wordt bijgehouden. Wanneer u de OBD blackbox van YesHugo in de OBD-poort van uw voertuig hebt geplugd, verwerkt hij alle data om een sluitende rittenadministratie bij te houden. U kunt inloggen via app.yeshugo.com en op uw mobiel, tablet of desktop alle gegevens per voertuig of bestuurder bekijken. Rittenregistratie bijhouden wordt zo heel eenvoudig.

Bijtelling voorkomen

Om bijtelling te voorkomen is het erg belangrijk om uw rittenregistratie goed bij te houden. Zorg dat u geen fouten maakt in de administratie en schakel de hulp in van een rittenregistratiesysteem. Bijtelling voorkomt u door aan te kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Als u in een bestelauto rijdt en alleen zakelijk gebruikt kunt u dit indienen bij de belastingdienst als daar naar gevraagd wordt. U hoeft dan geen rittenregistratie bij te houden en u betaalt geen bijtelling. De Belastingdienst kan via controles in de gaten houden of u de bestelauto wel echt alleen zakelijk gebruikt. Dit kunnen ze zien via flitspalen, steekproeven en bijvoorbeeld via digitale gegevens van een tankstation. Ook hoeft u minder bijtelling te betalen als u elektrisch rijdt. Duurzaam rijden voor zakelijke rijders word langzamerhand de norm. Daarom zal het voordeel van minder bijtelling betalen als u elektrisch rijdt langzaam vervagen.

Wat moet je vermelden in je registratie?

Uw rittenregistratie moet in ieder geval van de Belastingdienst het volgende bevatten,

–        De datum

–        De begin en eindstand van de kilometerteller

–        Vertrek en aankomstadres

–        De route die is gereden

–        Of de rit privé of zakelijk is

–        De omrijkilometers als er privé en/of zakelijke kilometers zijn gereden.

ls dit allemaal goed in uw rittenregistratie staat verkleint u de kans op bijtelling en komen er geen problemen met fouten in de registratie. Via het systeem van YesHugo kunt u per jaar de rittenregistratie exporteren met daarin alle benodigde gegevens per voertuig.

https://yeshugo.com/