VPRA
Image default
Wonen

Wel of geen trampoline met veiligheidsnet

Het is weer mooi weer en dat betekent dat de trampoline weer naar buiten kan. Veel kinderen vinden het heerlijk om lekker rond te springen en spelen op een trampoline. Wel is het zo dat sommige ouders het nog best gevaarlijk vinden of ze zijn bang dat de kinderen er vanaf vallen. Een handige oplossing is dan een veiligheidsnet. Op deze manier kunnen de kinderen niet er vanaf vallen, maar ook aan een veiligheidsnet zitten wat nadelen. In deze blog wordt er besproken of het handig is om wel of geen veiligheidsnet te nemen.

Wat komt erbij kijken

Voor veel ouders is een veiligheidsnet de ideale oplossing om je kind veilig te houden tijdens het springen. Helaas zijn er wel wat nadelen aan een veiligheidsnet. Kinderen kunnen namelijk minder goed in en uit de trampoline komen. Met een veiligheidsnet zit er een kleine opening waar de kinderen doorheen kunnen om op en af de trampoline te komen. Als er iets gebeurt op de trampoline kan een ouder niet snel bij het kind komen door het veiligheidsnet en ook andere kinderen kan niet snel van de trampoline af om hulp te vragen. Veiligheidsnetten zijn dan ook erg opvallen en hoog. Dit kan wellicht een storend uiterlijk geven aan de tuin of aan de buren als zij een laag hek hebben. Als laatste kost een veiligheidsnet geld en als je een goede veiligheidsnet wilt dan betaal je al snel een net rond de honderd euro.

Je kan natuurlijk een kant en klare trampoline kopen met een veiligheidsnet erbij, maar het is ook een optie om altijd nog los een veiligheidsnet te kopen als hier later alsnog behoefte aan is of als je al een trampoline zoner net hebt en toch die veiligheid wilt hebben.

Andere opties

Natuurlijk zijn er ook andere opties om het trampoline springen veiliger te maken, maar dan zonder een veiligheidsnet. De trampoline kan ook ingegraven worden. Veel mensen doen dit niet, omdat er een kleine verbouwing nodig is in de tuin wat tijd en geld kost. Daarnaast is het zo dat wanneer je geen trampoline meer wilt dat er een gat in je tuin zit.

De beste en meest betrouwbare oplossing om meer veiligheid te hebben tijdens het springen is een veiligheidsnet. Vind je het toch allemaal te eng, onveilig of te duur dan kan je ook je kind een keertje meenemen naar een trampolinepark. Als ouders kun je rustig genieten van een kopje koffie en je kinderen kunnen lekker veilig springen voor een uurtje. Voordeel is dat ze na dat uurtje springen erg moe zijn en dus lekker rustig. Voor een uurtje springen ben je ook niet veel geld kwijt en kinderen krijgen ook nog wel eens kortingen.

Zo heb je ook nog eens geen trampoline in je achtertuin die je moet onderhouden.