VPRA
Image default
Wonen

Verrijk jouw woonkamer met een houtkachel

Ben je op zoek naar een manier om een vleugje luxe aan je woonkamer toe te voegen, overweeg dan een open haard of houtkachel. Open haarden voegen een gevoel van verfijning en elegantie toe aan elke kamer en ze zijn ook een geweldige bron van warmte. Maar voordat je een haard koopt, moet je een paar dingen in gedachten houden. Wil je dus een houtkachel kopen, lees dan snel verder om alle tips & tricks te ontdekken!

Kies de juiste grootte voor jouw woonkamer

Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van je woonkamer. Je moet ervoor zorgen dat de haard die je kiest de juiste grootte heeft voor de ruimte. Als hij te klein is, zal hij misstaan; als hij te groot is, zal hij de kamer overweldigen. Bedenk ook goed of je een losse houtkachel wilt of dat je liever een ingebouwde neemt. Ook dit is afhankelijk van de mogelijkheden en afmetingen van je woonkamer.

Houd rekening met je interieurstijl

Wanneer je een houtkachel koopt is het handig om te denken aan de stijl van je huis. Als je een traditioneel huis hebt, wil je wellicht een haard in diezelfde stijl. Maar wanneer je een moderner huis hebt, dan kun je veel creatiever zijn met je keuze. Droomkachels.nl heeft een groot assortiment waarbij er voor ieder wat wils is! Ga je voor een klassieke houtkachel, een Scandinavische , een retro of een Japanse?

Veiligheid boven alles

De derde tip, die tevens de belangrijkste is, is dat je ervoor moet zorgen dat je open haard veilig is. Er zijn veel verschillende soorten haarden op de markt, en ze zijn niet allemaal even veilig. Doe daarom je onderzoek en kies een haard die geschikt is voor jou en je gezin. Tevens is het belangrijk om te weten hoe je veilig stookt. Gebruik bijvoorbeeld nooit spiritus of iets dergelijks om je houtkachel aan te maken. Ga voor veilige aanmaakblokjes en gooi niet te veel houtblokken tegelijk in de kachel. Zorg er ook voor dat je het vuur netjes uitmaakt wanneer je naar bed gaat door middel van zand of het afsluiten van de luchttoevoer. Nasmeuling zorgt namelijk voor ontstaan van schadelijke stoffen, en die wil je liever niet in je huis hebben. Ook is onderhoud extreem belangrijk. Zorg ervoor dat je schoorsteen of afvoer regelmatig gereinigd wordt, zodat er geen onverwachte brandjes of ontploffingen kunnen ontstaan. Met deze dingen in gedachten zul je zeker de perfecte haard voor je woonkamer vinden. Begin dus vandaag nog met winkelen en verrijk je huis met een prachtige nieuwe open haard!