14.5 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Met deze tips krijgt je tuin een luxere uitstraling

Een tuin is een geweldige plek om even lekker te ontspannen te genieten van de buitenlucht. Maar er komt een keer een moment dat je je ongeīnspireerd voelt wanneer je jouw achtertuin instapt. Wil je iets nieuws, maar wil je niet dat je tuin er hetzelfde uitziet als die van je buren? Geen zorgen: met deze tips krijgt je tuin een luxere uitstraling. 

Schutting 

Om te beginnen is het belangrijk om na te denken over de schutting in je tuin. Dit is namelijk het eerste wat je ziet wanneer je richting je tuin loopt. Wanneer je voor een echte luxe en chique uitstraling wilt gaan raden wij een bamboe schutting aan. Er zijn eigenlijk verschillende redenen waarom zo’n schutting een goed idee is voor je tuin. Ten eerste is bamboe een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Daarnaast heeft bamboe een unieke en aantrekkelijke uitstraling. Probeer het maar eens uit! 

Plaats een fonteintje 

Een prachtige tuin verdient een opvallende waterpartij in het tuinontwerp. Denk hierbij aan een waterfontein. Tuinfonteinen stralen elegantie uit en voegen een visuele charme toe die indruk maakt op iedereen die tijd doorbrengt in jouw tuin. Het is niet alleen ontzettend mooi voor het oog, maar het geluid van een waterfontein zorgt ook nog eens voor een heerlijk ontspannen gevoel. 

Van binnen naar buiten 

Wanneer je kiest voor een luxe tuin dan mogen we er vanuit gaan dat je ook een luxe woonkamer hebt/wilt. Wanneer je dus jouw tuin wilt voorzien van een luxe uitstraling is het belangrijk om de luxe van je woonkamer door te laten lopen in de tuin. Dit doe je door dezelfde stijl aan te houden en hetzelfde kleurenpalet toe te passen. Zoek bijvoorbeeld een buiten-vloer die lijkt op de vloer in je woonkamer. Maak daarnaast ook gebruik van dezelfde decoratie. 

Een overkapping 

Een overkapping oogt niet alleen luxe, maar het is ook nog eens ontzettend praktisch. Je zit namelijk altijd droog. Daarnaast is het ook nog eens een stuk warmer. Dat is natuurlijk wel zo fijn op de zwoele zomeravond of tijdens de frisse herfstdagen. Wanneer je kies voor een overkapping kies dan een overkapping met een minimalistisch design, in een neutrale kleur. Zo weet je dat je altijd goed zit! 

 

Blijf je tuin goed onderhouden! 

Tot slot is het ontzettend belangrijk dat je je tuin continu blijft onderhouden. We weten dat dit voor de meeste mensen niet de leukste taak is, maar het moet toch echt gaan gebeuren. Wanneer je een hoop rommel en onkruid hebt in je tuin, heeft dit natuurlijk geen luxe uitstraling. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met de onderhoud van je tuin. Denk hierbij aan het weghalen van onkruid, planten op tijd te snoeien en de gevallen bladeren weg te halen.