12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Hoe kan je een gezellige zitplaats creëren in je tuin?

Een tuin is een heerlijke plek om je even terug te trekken van alle drukte om je heen. Lekker om een boekje te lezen of even te zonnen. Je ziet op tv wel eens fantastische tuinen voorbij komen, maar je hebt geen idee hoe je zelf zoiets moet aanpakken. Wat kan je doen om net zo’n mooie tuin te krijgen?

Deze verschillende soorten zitplaatsen bestaan er

Eigenlijk heeft iedereen in zijn tuin op zijn minst wel één zitplaats nodig waar je een tafel hebt met stoelen, zodat je heerlijk in de tuin kan eten. Denk hierbij aan een prachtig Van der Garde tuinset. Maar heb je nog ruimte over, dan is het leuk om een tweede zitplaats te creëren. Om nou twee tuinsets neer te zetten is wellicht wat overdreven, maar gelukkig kan je nog veel meer doen om een leuke zitplaats te creëren. Zo is een bistrosetje leuk voor een plekje waar je weinig ruimte hebt. Je kan ook pallets ombouwen tot een zitbank. Of leg waterafstotende tuinkussens op de grond en zet een pallet neer als tafel. Ook kan je een hangmat in je tuin ophangen. Of hang een houten schommel in een sterke boom. Heb je een leuke overkapping? Dan zijn een hangstoel of een bar met krukken ook erg leuk.

Zo creëer je een heerlijke omgeving

Oké, je heerlijke zitplaats is neergezet. Nu wil je deze nog wel wat gezelliger maken en inspiratie is daarbij welkom. Wat dacht je van een stoere lichtsnoer met peertjes? Mits toegestaan zijn tuinfakkels heel mooi. Wil je geen vuur, dan zijn deze items ook met led-lampen te koop. Daarnaast geeft een grote parasol een soort vakantiegevoel. Mooie potplanten kleden de omgeving leuk aan. Of kies voor een boom die een natuurlijke overkapping creëert. Denk hierbij aan Gouden regen. Deze groeit zeer snel en is heel makkelijk te geleiden. Japanse esdoorns geven daarentegen weer prachtige kleuren, alleen heb je daar wat meer geduld voor nodig. Niet-woekerende bamboe kan je leuk gebruiken om een natuurlijke afscheiding te maken naast je zitplaats.

Heerlijk knutselen

Ben je creatief aangelegd? Dan kan je zelf heel veel doen. Laat een leuke tuinposter drukken, of maak een mooi schilderij. Maak een eigen schutting met palen en (wilgen-)takken, ziet er nog gaaf uit ook! Of misschien ben je zelfs zo handig dat je een houten trappetje kan maken voor aan de muur. Ook met pallets kan je ontzettend veel doen. Geef het bijvoorbeeld een leuk kleurtje en hang er leuke plantenpotjes aan. Of maak een gezellig tuinbordje met een grappige tekst. Wellicht weet je zelf nog wel iets leuks te verzinnen? Er zijn genoeg mogelijkheden.