VPRA
Image default
Wonen

Hier moet je op letten als je een matras online gaat kopen

 

Iedereen wil genieten van een goede nachtrust en uitgerust wakker worden. Dat is tegenwoordig niet vanzelfsprekend en veel mensen hebben moeite om goed te slapen. Een kwaliteit matras is belangrijk voor een rustige nachtrust. Het biedt ondersteuning aan het lichaam en ligt ook nog eens lekker. Echter hebben veel mensen problemen om een goed matras aan te schaffen. Waar zal je op letten als je een matras besluit online te kopen? Een beste matras in 2023 aanschaffen?

Is een matras online kopen verstandig om te doen?

Veel consumenten vragen zich af of een matras online kopen een verstandige zet is. Het feit is dat veel online webshops van matrassen uitstekende voorwaarden hebben om een matras thuis te kunnen uittesten. Je kunt namelijk vaak een matras gratis of goedkoop laten thuisbezorgen en vervolgens kun je er 100 dagen of meer op proefslapen. Vind je het matras helemaal niets, dan kun je het matras terugsturen en je geld terugkrijgen. Probeer overigens niet te veel matrassen uit tijdens het proefslapen, want er moet door bedrijven ook wat anders worden gedaan met de matrassen. Ze kunnen de matrassen niet weer als nieuw verkopen. 

Zorg dat je de voorwaarden goed bekijkt bij webshops

Bij sommige webshops is het heel makkelijk en eenvoudig om matrassen uit te proberen. Maar er zijn ook webshops waar het allemaal een stuk moeilijker is. Lastige webshops om matrassen uit te proberen hebben vaak een uitprobeerperiode. Is het matras uit de verpakking, dan mag je het matras niet meer omruilen. Overigens heb je bij webshops in Nederland wel altijd te maken met 14 dagen bedenktijd. Binnen 14 dagen mag je van de koop afzien, kun je het matras terugsturen en krijg je je geld teruggestort op je rekening. 

Welke producten koop je bij een nieuw matras?

Het is mogelijk om een topmatras bij je nieuwe matras te kopen bij een shop als Matt Sleeps, maar dit is niet van essentieel belang. Een topmatras zorgt wel voor wat meer comfort en je kunt ermee je gewone matras sparen. Echter zal een gewoon nieuw matras voldoende moeten zijn, want een topmatras kan een slecht matras niet verbeteren. Heb je veel last van een huisstofallergie, koop dan een afneembare hoes die je kunt wassen. Het wassen van de hoes doe je op 60 graden. Uiteraard kun je ook bij je matras extra producten bij kopen zoals een nieuw kussen en een nieuw dekbed.