VPRA
Image default
Wonen

De slaapkamertrends van 2023

 

Wil je jouw slaapkamer een make-over geven? Dan kun je kijken naar de trends van dit moment voor inspiratie. Door middel van een nieuw behang of een nieuw kleurtje op de muur, kun je jouw slaapkamer al een heel andere uitstraling geven. Naast een andere uitstraling kun je ook denken aan het comfort van je bed. Een topper matras kan ervoor zorgen dat je bed veel lekkerder ligt, zonder dat je hier een nieuw matras voor hoeft aan te schaffen. Ga je voor een donkere slaapkamer of kies je liever voor een lichte kleur? De trends van 2023 voor de slaapkamer zijn een warme en donkere kamer. Denk hierbij aan donkere kleuren op de muur met veel texturen. Fluwelen, bedden, donzige kussentjes of een patroon op de muren. Is dit niet helemaal jouw ding? Dan zal je dit jaar ook veel lichte pastelkleuren tegenkomen in de slaapkamer. Zo creëer je een lichte en frisse slaapkamer die je kunt aankleden naar wens.  

Slaapkamer make-over met een klein budget

Je kunt je slaapkamer al een make-over geven door een paar kleine dingetjes aan te passen. Zo kun je kiezen voor een nieuw budget behang of je kunt je dekbedovertrek vervangen voor een nieuwe kleur. Je kunt je bestaande meubels een likje verf geven. Zo kun je bijvoorbeeld je nachtkastjes in een handomdraai een andere uitstraling geven. Ook kun je spelen met licht en accessoires. Voeg bijvoorbeeld een paar kleurrijke kussentjes, wat planten of kunst aan de muur. Op die manier kun je met een klein budget je slaapkamer een andere look geven. Wil je jouw slaapcomfort verhogen? Dan kun je kiezen voor een topper of een nieuw kussen en hoef je niet direct een nieuw bed aan te schaffen.  

Zo verhoog je het comfort van je bed

Ga je verhuizen en wil je direct de gehele kamer goed aanpakken of is het tijd voor een volledige make-over van de slaapkamer? Dan kun je het natuurlijk groter aanpakken. Het is dan wellicht tijd voor een nieuw bed met daarbij het beste matras. Omdat iedereen een eigen voorkeur heeft voor een matras, is het aan te raden om te kiezen voor een matras die je zelf kunt aanpassen. Zo kun je de vulling uit het matras halen of juist toevoegen. Op die manier kun je een matras samenstellen die precies goed is voor jouw lichaam en jouw wensen. Dit bespaart je een lange zoektocht naar het beste matras. Wanneer jouw wensen veranderen, kun je het matras eenvoudig weer aanpassen.

 

https://vpra.nl/slaapkamertrends-van-2023