14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Tech

Drie voordelen van applicatiebeheer

Wat is applicatiebeheer?

Menig bedrijf werkt met op maat gemaakte software en diverse softwaretoepassingen. Deze is speciaal voor het betreffende bedrijf in een proces ontwikkeld. Zodra de software eenmaal draait binnen het bedrijf, heeft software onderhoud nodig en kunnen de eindgebruikers er feedback op geven, waar de applicatiebeheerder op kan anticiperen. Niet alleen de software heeft onderhoud nodig, ook de daaraan gekoppelde databases hebben onderhoud nodig. Dit heet applicatiebeheer. Bij onderhoud van de software hoort ook dat de software aangepast wordt aan nieuwe omstandigheden, zowel op functioneel als technisch gebied. 

 

Waarvoor is applicatiebeheer nodig?

Tegenwoordig is het eigenlijk vrij logisch dat het gewenst is dat de software en databases up to date blijven. Software is immers niet statisch, maar beweegt zich continu mee in de ontwikkeling van het gebruik van de software. Daarom is het verstandig gebruik te maken van applicatiebeheer, zodat alle softwaretoepassingen up to date blijven. De software en databases worden onderhouden en wanneer nodig, aangepast aan nieuwe omstandigheden. Dit resulteert vervolgens in verschillende softwareversies. 

 

De drie voordelen van applicatiebeheer

Wanneer een bedrijf een applicatiebeheerder inzet, blijft de software, databases en applicatie aansluiten op de interne en externe ICT omgeving, op de gebruikerswensen van de medewerkers en de actuele werkprocessen. Drie voordelen van goede applicatiebeheer:

  1. Fouten en bugs kunnen worden verholpen. Software lekken en datalekken kunnen worden voorkomen door middel van op tijd nieuwe releases van nieuwe versies te lanceren, zodat cybercriminaliteit hopelijk wordt voorkomen;

  2. Nieuwe gebruikerswensen kunnen gemakkelijk doorgevoerd worden, zodat een continue positieve gebruikerservaring aanwezig blijft. Ontwerpen kunnen snel worden verbeterd, zodat de gebruikerservaring vervolgens ook verbeterd wordt;

  3. Een goede applicatiebeheerder zorgt ervoor dat alle softwaretoepassingen dagelijks onderhouden worden, tijdig een upgrade krijgen en dat er dagelijks toezicht op de installatie van de software en applicaties is.

 

Vandaag de dag zit er best veel werk in applicatiebeheer, omdat er veel gebruik van veel verschillende software wordt gemaakt. Toch gaat het alweer eenvoudiger dan vroeger, omdat door middel van de cloud, toepassingen gemakkelijk kunnen worden gekoppeld. Wanneer een goede, professionele applicatiebeheerder ingezet wordt, wordt het betreffende bedrijf volledig ontzorgt door deze professional. Alle softwaretoepassingen blijven up to date en veranderingen en vernieuwingen kunnen snel toegepast worden. Iemand die hier veel kennis van heeft, kan dit voor een bedrijf eenvoudig bijhouden en waarschijnlijk software- en datalekken voorkomen door tijdig de software te updaten. Dit is toch wel een ontzettend groot voordeel te noemen! Benieuwd naar het optimaliseren van facilitair beheer? Neem een kijkje op de website van Skopei voor slimme oplossingen binnen jouw onderneming!