12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Sociaal

Hoe kan je op een stijlvolle manier het eten serveren?

Kleurrijk eten is vaak erg leuk om naar te kijken en meestal dan ook erg verleidelijk om te weten. Het geeft dan ook een leuke sfeer aan de tafel. 

Veel verschillende kleuren op een bord is vaak een teken dat we een voedzame maaltijd hebben. Uit een studie is dan ook gebleken dat mensen sneller gezonde maaltijden kopen en eten als het er erg kleurrijk uitziet. Bovendien genieten de mensen dan ook van kleurrijk voedsel. In deze blog wordt er uitgelegd hoe je je eten op een stijlvolle manier kan serveren, waardoor mensen nog beter zullen genieten van het eten. 

Voordelen van kleurrijk eten

Kleuren spelen een grote rol in het leven en kleur is dan ook een erg belangrijke factor bij de vraag of we ons laten verleiden door het voedsel wat wij voor ons hebben liggen. Dat heeft een aantal redenen, want kleur is voor ons een nuttig methode om te bepalen of een fruitsoort of groente rijp genoeg is om te eten. Het bepaalt dan ook de verwachtingen, voordat we voedsel eten en zo maakt de kleur deel uit van de algemene ervaring van eten. Dit zie je dan ook op reclames. Het eten van reclames wordt er kleurrijk weergegeven, zodat wij trek krijgen in het eten en het dus gaan kopen. 

Ook kan het helpen om gezondere keuzes te maken met eten. Bij de kleur groen denken we al snel over groentes en is het ook nog eens gezond. Ook tijdens feestjes kan je voor de meest kleurrijke gerechten gaan. Vier het bij Beleef Bosque!

Het verband tussen kleurrijk voedsel en gezondheid komt voort uit de voedingsstoffen die we uit voedsel halen. 

Flavonoïden, ofterwijl anthocyanen en carotenoïden, ofterwijl lycopeen geven rode groenten en fruit. Bèta-caroteen, geeft een oranje kleur, wat ook weer helpt om onze ogen en ons immuunsysteem sterk te houden. 

Alle groenten en fruit hebben dus verschillende voedingswaarden voor ons lichaam. Daarom is het dan ook belangrijk om verschillende soorten groentes en fruit te eten met verschillende kleuren. Als je je hier meer op richt dan zul je merken dat je een veel gezondere voedingspatroon krijgt. 

Hoe maak je een maaltijd kleurrijk? 

In principe kan je een maaltijd ontzettend kleurrijk maken door middel van verschillende dingen. Om te beginnen kan je het met eten zelf doen. Je kan namelijk een paar blaadjes sla op je bord leggen, voor het uiterlijk, maar je kan deze natuurlijk ook eten. Je kan dit dan ook erg goed combineren bij een salade. Doe in je salade wat tomaten, paprika, rode ui en rucola om verschillende kleuren in je salade te hebben. Dit is dan ook de makkelijkste manier om kleuren toe te voegen aan je maaltijd. 

Een andere goede manier is wat verse kruiden toe te voegen aan je maaltijd. Als je een dessert maakt dan kun je wat vers fruit eraan toevoegen of zelfs een fruitsalade. 

Het is niet alleen gezonder maar het verandert ook het uiterlijk op een positieve manier. 

Alle maaltijden

Probeer dit dan ook zeker te doen met alle maaltijden op een dag. Zo probeer je op een goede manier om aan je groentes en fruit te komen. Tijdens het ontbijt kan je ook wat fruit erbij eten en voor lunch is het zeker niet erg om wat sla erbij te eten. Als je geen tijd hebt om iets klaar te maken dan kan je altijd de avond daarvoor iets bereiden. 

 

https://beleefbosque.nl/