12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Sociaal

Familierecht advocaat inschakelen?

Familierecht

Het familierecht is het grootste rechtsgebied in Nederland en is bijna goed voor de helft van de zaken die voor de rechter komen. Het overgrote deel van deze zaken zijn echtscheidingen. Zeker in het familierecht is het maken van afspraken tussen partijen erg belangrijk, omdat deze afspraken vaak over de verdeling van spullen gaan en bijvoorbeeld over de kinderen. Als rechtzoekenden is het van belang dat je goed geìnformeerd wordt en precies weet waar je aan toe bent. De belangen zijn groot en een negatieve uitspraak kan grote gevolgen hebben voor jouw persoonlijke situatie. Een deskundige familierecht advocaat is dus zeker handig om aan je kant te hebben. Binnen het familierecht komt het vaak voor dat je samen met bijvoorbeeld je ex-partner samen een advocaat in dienst neemt. Denk bij een overlegscheiding of als jullie uit elkaar gaan en er afspraken over de kinderen moeten worden gemaakt,  Dan heeft het de voorkeur om dit goed in overleg te doen en samen een advocaat inschakelt, omdat je hierdoor de kosten drukt en er een goede verstandhouding is tussen beide partijen. Maar waar vind je deze advocaat familierecht?

 

Hoe vind ik een advocaat familierecht?

Waar je het voorheen het vooral moest hebben van vrienden, collega’s of via via, gebeurt het vinden van een goede advocaat tegenwoordig steeds vaker online. Neem bijvoorbeeld Advocatenkantoren.nl. Hier vind je familierecht advocaten onderverdeelt in regio’s. Zo vind je direct advocaten familierecht die actief zijn bij jouw in de buurt. Daarbij vind je een uitgebreid profiel met informatie over de betreffende advocaat. Denk aan zijn of haar specialisatie, de kosten en opgedane ervaring. Daarbij zie je ook direct of de advocaat werkzaam is op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Via Advocatenkantoren.nl kan je contact opnemen met de advocaat middels een uitgebreid intake formulier. 

 

Moet je altijd een familierecht advocaat inschakelen?

In veruit de meeste gevallen is het verplicht om een familierecht advocaat te hebben, maar dat is niet altijd het geval. Bij zaken omtrent de kinderen, echtscheidingen, bijvoorbeeld alimentatiezaken is een advocaat verplicht. Maar als je bijvoorbeeld een ouderschapsplan wilt opstellen, kan dit zonder een advocaat. Toch raden wij je aan om altijd op zijn minst een advocaat familierecht mee te laten kijken. Familierecht advocaten hebben doorgaans een ruime ervaring en weten van de hoed en de rand. Dit kan een hoop betekenen voor jouw juridische positie binnen een gerechtelijke procedure. Schroom dan ook niet om tijdig advies in te winnen bij een gespecialiseerde familierecht advocaat.