VPRA
Image default
Gezondheid

Tips voor de verzorging van je haar als je vaak zwemt

Tips voor de verzorging van je haar als je vaak zwemt

Zwemmen is een goede manier om in vorm te blijven en je lichaam te versterken. Helaas is het zwemwater niet erg goed voor je haar. Chloor en zoutwater kunnen je haar uitdrogen en verzwakken, hierdoor wordt het broos, dof en moeilijk te stylen. Er zijn gelukkig genoeg manieren om die schade te voorkomen en je haar gezond te houden. In deze blog lees je enkele tips voor de juiste verzorging van je haar als je vaak zwemt. 

 

Voor het zwemmen

Was je haar voordat je gaat zwemmen met een milde shampoo. Dit helpt bij het behouden van natuurlijke oliën en vermindert de opname van chloor en zout. Als je je haar wast voordat je gaat zwemmen verwijder je vuil, olie en producten die in je haar zijn blijven zitten. Door dit te verwijderen is de kans dat chloor en zout zich aan je haar hechten een stuk minder. Als je haar erg droog en beschadigd is, is het beter om het niet te vaak te wassen. Als je het te vaak wast verwijder je natuurlijke oliën die je haar nodigt heeft. 

 

Het gebruik van conditioner

Naast de shampoo is ook een speciale conditioner voor zwemmers belangrijk. Dit helpt om de natuurlijke vochtbalans van je haar te herstellen en beschermt tegen het uitdrogende effect dat chloor en zout hebben op je haar. Breng de conditioner na het wassen aan en voordat je gaat zwemmen. Daarnaast is het slim om na het zwemmen de conditioner een paar minuten in het haar te laten trekken zodat het goed zijn werk kan doen. Spoel je haar daarna met lauw water uit. 

 

Na het zwemmen

Na het zwemmen is het van belang dat je je haar uitspoelt met lauw water. Dit verwijdert de chloor en het zout uit je haar. Besteed hier een paar minuten aan zodat het helemaal goed uitgespoeld is. Na het wassen is het het beste om je haar te laten drogen aan de lucht en dus geen gebruik te maken van een föhn. Het gebruik van een haarmasker of verzorgende olie voor en na je gaat zwemmen, dient ook als extra verzorging voor je haar. 

Als je vaak zwemt is het dus extra belangrijk om je haar goed te verzorgen. Gebruik hiervoor de juiste producten en zorg ervoor dat je haar niet uitdroogt of extra beschadigd raakt. Kijk voor de beste verzorgingsproducten naar Goldwell producten bij Salontopper en laat je haar stralen. 


https://www.salontopper.nl/