12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Gezondheid

Het verschil tussen matcha thee of groene thee

Ben jij een fan van thee? Dan weet je vast en zeker dat er talloze theesoorten te vinden zijn! Er zijn haast eindeloos veel soorten thee, waardoor je altijd een nieuwe smaak zult vinden. Groene thee en matcha zijn theesoorten die momenteel erg in opkomst zijn. Veel mensen denken echter dat matcha en groene thee hetzelfde zijn. Dit is echter zeker niet het geval! Wil jij graag het verschil ontdek tussen deze verschillende theesoorten? In deze blog leer je precies hierover. Daarnaast ontdek je wat de voordelen van zowel matcha als groene thee poeder zijn en wanneer matcha drinken of groene thee drinken de beste keuze voor je is. Op deze manier ben jij zo dadelijk een echte thee expert geworden en weet je waarom matcha en groene thee kopen een goed idee is.

Wat matcha thee inhoudt

In de eerste plaats is het zaak om te begrijpen wat matcha thee eigenlijk is. Matcha thee is namelijk vermalen groene thee. Dit betekent dat er geen bladeren meer in deze thee zitten, maar alleen poeder. Het maken van matcha thee gebeurd door het fijn malen van speciale theeblaadjes. Deze unieke theeblaadjes worden gemaakt van schaduwthee en zorgen daardoor voor een unieke smaak die je met gewone groene thee niet kunt bereiken!

Wat is groene thee precies?

Nu je precies weet wat matcha thee inhoudt, is het tijd om de groene thee eens goed onder de loep te nemen. Groene thee is ook een vermalen vorm van thee, maar hierbij worden de theeblaadjes fijn gemalen tot er poeder ontstaat. Dit poeder kan je uiteraard weer aanlengen met kokend water en opdrinken. Daarnaast zijn er ook veel mensen die groene thee capsules of tabletjes gebruiken in plaats van het traditionele kopje thee.

Matcha versus groene thee; dit zijn de verschillen

Matcha thee en groene thee bevatten beiden theebladeren die fijn zijn gemalen tot er een poeder ontstaat. Toch zitten hier wel degelijk verschillen in. In de eerste plaats is het zo dat bij matcha thee het hele blad, inclusief takjes, wordt vermalen en je dit drinkt. Bij groene thee worden alleen de blaadjes gebruikt en trekt men ze na het zetten van de thee weer uit het kopje.

Ook bevatten matcha thee en groene thee beiden antioxidanten en chlorofyl. Chlorofyl is goed voor de spijsvertering en zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen kan verwijderen. Antioxidanten helpen je lichaam om schade aan cellen te voorkomen of te herstellen. Wel bevat matcha thee meer van deze stoffen dan groene thee. Dit komt omdat bij het maken van matcha thee gebruik wordt gemaakt van schaduwthee, wat kwalitatief veel beter is dan normale theeblaadjes.

Wat zijn de voordelen van zowel matcha thee als groene thee poeder?

Zowel matcha thee als groene thee poeder bevat unieke kenmerken waar je van kunt profiteren. Zo helpen de antioxidanten in groene thee bij het voorkomen van huidveroudering. Ook is dit goed voor je haar en nagels! Daarnaast bevat groene thee theanine. Dit is een aminozuur dat ervoor zorgt dat je je ontspant en rustig kunt slapen. Dit komt doordat het de aanmaak van dopamine stimuleert, wat weer een stofje is dat lichaamsontspanning bevordert.

Een van de voordelen van matcha poeder daarentegen stimuleert de aanmaak van serotonine. Dit is een stofje dat je gelukkig maakt. Ook bevat matcha thee cafeïne, waardoor het de ideale energiedrager is wanneer je ‘s ochtends vroeg aan de dag begint en toch vol energie wil zijn.

Dit is wanneer matcha drinken of groene thee drinken het beste is

Er zijn verschillende momenten waarop matcha thee of groene thee drinken het beste is. Groene thee kun je het beste voor het slapengaan drinken vanwege de theanine. Daardoor slaap je zo zacht als Doornrooje! Matcha is juist weer een betere optie om ’s ochtends te drinken vanwege het cafeïnegehalte. Zo begin je vol energie aan de dag!

Zoek nu je favoriete theesoort uit

Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je voor matcha thee of groene thee zou kunnen kiezen. Beide theesoorten hebben unieke voordelen die je kunt benutten. Welke theesoort past het beste bij jou? Proef beide soorten eens uit en ontdek welke smaak je het lekkerst vindt of drink groene thee met matcha om het beste van beide werelden te krijgen!

https://www.lossetheekopen.nl/losse-thee/groene-thee/matcha-thee-biologisch/