VPRA
Image default
Games

Video op jouw website: 4 geweldige redenen

Heb je enig idee hoeveel video’s we dagelijks bekijken? Gemiddeld zo’n 200 minuten per dag, oftewel ruim 3 uur! Een groot deel daarvan bestaat uit videocontent op websites en sociale media.  De tijd die we aan het bekijken van filmpjes besteden, blijft groeien, en dat betekent enorme kansen voor jouw bedrijf. Een video marketing bureau is dan ook nog nooit zo belangrijk geweest.

Video productie vormt een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Bijna alle grote bedrijven maken al gebruik van videocontent in hun online marketingactiviteiten. Dus waarom zou jij dat niet ook doen? Video verovert namelijk in rap tempo het internet.

Tegenwoordig is video zo dominant aanwezig dat het onmogelijk kan worden genegeerd. Daarom geef ik je hier 4 geweldige redenen om met video op jouw website te beginnen.

  1. Video zorgt ervoor dat jouw boodschap beter overkomt Stel je voor dat je op jouw website wilt uitleggen hoe jouw producten gebruikt kunnen worden. Zou je dat beter kunnen doen met tekst of werkt een video beter?

Video’s zijn perfect om instructies te geven, productdemonstraties te geven of een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf te geven. Zelfs de meest complexe zaken worden veel gemakkelijker uit te leggen met behulp van videocontent.

Het spreekwoord “Een foto zegt meer dan duizend woorden” is bij iedereen bekend. Maar stel je eens voor wat een filmpje op jouw website kan doen. Met een video kun je zelfs de kleinste details in beeld brengen, zodat jouw websitebezoekers precies weten wat ze van jouw producten of diensten kunnen verwachten.

  1. Video is een enorme conversieboost Als je video gebruikt in jouw online marketingcampagne, zal dat duidelijk leiden tot een hogere conversie. Video’s op landingspagina’s zijn bijzonder effectief. Door video te gebruiken om jouw diensten of producten visueel te presenteren, kun je details laten zien die niet in tekst kunnen worden beschreven.

Het gebruik van videocontent in plaats van tekst heeft grote voordelen. Video geeft jouw website extra allure en houdt de aandacht van bezoekers langer vast dan tekst. Bovendien zorgt video voor een lagere bounce rate, oftewel het aantal bezoekers dat direct wegklikt van een site. En het belangrijkste voordeel: video verlaagt de drempel om actie te ondernemen en zal de conversie van jouw website aanzienlijk verhogen.

  1. Meer ‘Likes en shares’ dankzij video Heb je ooit een video gezien die je de moeite waard vond om te delen op jouw sociale media? Vast wel! We leven in een tijdperk dat wordt gedomineerd door sociale media, en het ‘viraal’ gaan van video’s op Facebook of Instagram is niets nieuws.

Als mensen jouw video leuk vinden, hoeven ze niet lang na te denken om op de knop te klikken en de video met anderen te delen. Dat kan dus ook gebeuren met de video’s van jouw bedrijf. Meer likes en shares betekenen gratis reclame voor jouw bedrijf. Videocontent is dus een belangrijk onderdeel van social media marketing.

  1. Video is gemakkelijker te verteren Mensen kiezen graag voor gemak. Videocontent is gemakkelijk te verteren en heeft daarom bijna altijd de voorkeur boven tekst. Genoeg redenen dus om video deel te laten uitmaken van jouw online marketingstrategie.

In plaats van jouw bezoekers door een lange tekst te laten scrollen, kun je ze ook een gemakkelijk te bekijken video aanbieden. Met een video zal jouw boodschap gemakkelijker te verteren zijn, en jouw bezoekers zullen sneller worden aangezet tot actie. Een goede video zorgt dus voor extra omzet!