2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Games

De industrie kan niet zonder goede kraanbedieningen

In de industrie worden veel kranen gebruikt voor het tillen en verplaatsen van zware materialen en objecten. Een van de meest gebruikte kranen is de bovenloopkraan, die wordt gebruikt in magazijnen, fabrieken en andere industriële omgevingen. Om de bediening van deze kranen veiliger en efficiënter te maken, worden er afstandsbedieningen gebruikt. In dit artikel bespreken we de bediening van een bovenloopkraan en de voordelen van het gebruik van afstandsbedieningen in de industrie.

 

Wat is een bovenloopkraan?

 

Een bovenloopkraan is een type kraan dat bestaat uit een horizontale balk die is gemonteerd op een frame. De balk is voorzien van een hijssysteem waarmee zware objecten kunnen worden opgetild en verplaatst. De kraan wordt bediend door middel van een besturingssysteem dat is gemonteerd op het frame of op de balk.

 

Bediening van een bovenloopkraan

 

Traditioneel wordt een bovenloopkraan bediend door middel van een cabine op de kraan, waarin de operator zit en de kraan handmatig bedient met een joystick. Dit kan echter gevaarlijk zijn, omdat de operator dicht bij de kraan moet zijn en het risico loopt om gewond te raken als er iets misgaat. Bovendien kan het bedienen van een bovenloopkraan op deze manier vermoeiend zijn voor de operator, omdat het vaak langdurig en repetitief werk is.

 

Voordelen van afstandsbedieningen voor bovenloopkranen

 

Het gebruik van afstandsbedieningen voor bovenloopkranen biedt verschillende voordelen. Allereerst kunnen de kranen veiliger worden bediend, omdat de operator op afstand kan blijven en niet in de buurt van de kraan hoeft te zijn. Dit vermindert het risico op ongelukken en letsel.

 

Daarnaast bieden afstandsbedieningen meer flexibiliteit en efficiëntie bij het gebruik van bovenloopkranen. Doordat de operator op afstand kan blijven, kan hij de kraan vanuit verschillende hoeken en posities bedienen, waardoor de zichtbaarheid en precisie worden verbeterd. Bovendien kan de operator meerdere kranen tegelijkertijd bedienen met behulp van afstandsbedieningen, wat de productiviteit verhoogt en de werklast vermindert.

 

Toepassingen in de industrie

 

Afstandsbedieningen worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de bouw, productie, logistiek en offshore. Zo worden ze gebruikt in fabrieken en magazijnen om zware materialen en producten te tillen en te verplaatsen. Ook worden ze gebruikt op bouwplaatsen om grote bouwmaterialen op te tillen en op hun plaats te zetten.

 

Afstandsbedieningen voor bovenloopkranen zijn een veilige en efficiënte manier om deze kranen te bedienen in de industrie.