12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Winkelen

Wat is een subwoofer?

Wat is een subwoofer?

Wat is een subwoofer? De subwoofer is een luidspreker als alle andere. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij heel eenvoudig is, aangezien hij meestal slechts één of twee drivers bevat – en tegenwoordig zijn er modellen met 2-weg luidsprekers die samenwerken om meer bas te produceren dan uit één driver alleen! Het precieze frequentiebereik hangt natuurlijk af van het soort model dat u koopt; sommige zullen lagere frequenties halen maar ook een betere geluidskwaliteit hebben, terwijl andere luider kunnen zijn en geschikt voor dingen als films waar veel aan de hand is zonder dat het nodig is om alles rondom de scène te overzien.

Wat is het voordeel van een subwoofer?

Een subwoofer is een belangrijk onderdeel van uw geluidsinstallatie. Zonder subwoofer zul je merken dat de lage tonen in sommige nummers ontbreken en dat de hogere frequenties het van je overnemen; maar wanneer de lage tonen beginnen te klinken – wat door bijna elke luidspreker of versterker kan worden gedaan (subwoofers zijn eigenlijk ook gewoon luidsprekers)-, is er niets beter dan die diepe dreunen over je borst te voelen glijden.

Hoe klinkt een subwoofer?

De lage tonen die door luidsprekers worden geproduceerd, kunnen worden omschreven als wollig met een gerommel erin. Als we het over lage tonen hebben, is de sub-bas heel belangrijk om het geluid op 60Hz of lager te beschrijven, omdat deze het meeste bevat van wat je hoort als je naar muziek met diepte luistert zonder dat er andere instrumenten tegelijk spelen.

Heb je een subwoofer nodig?

Met zoveel thuisbioscoop-liefhebbers die altijd op zoek zijn naar manieren om hun audio-ervaring te verbeteren, is het geen wonder dat sommige mensen in de verleiding komen om een subwoofer toe te voegen. Maar is dit echt nodig?

Het antwoord hangt af van uw specifieke behoeften en hoeveel geld u bereid bent uit te geven! Als grotere luidsprekers in combinatie met een reeds bestaande receiver alles zullen doen wat gewenst wordt zonder dat er extra apparatuur nodig is, dan zijn er betere investeringen te doen – zoals het upgraden van kabels of het repareren van beschadigde bedrading van omgevallen stekkerdozen.

Welke subwoofer heb ik nodig?

Een subwoofer is geoptimaliseerd voor lage frequenties, wat het verschil kan maken tussen goed en geweldig. Luidsprekers zonder diepe bas klinken misschien niet zo rijk of vol omdat het moeilijk (of onmogelijk) is om die lagere tonen te produceren op een open luidsprekersysteem zonder extra componenten zoals woofers en versterkers toe te voegen.

Een groot deel van wat een auto-audio-ervaring aangenaam maakt, komt neer op hoe goed de luidsprekers werken: hoor ik alles duidelijk in de bochten? Speelt elk liedje op precies genoeg volume zodat ik niet voortdurend hoef te vragen waarom bepaalde geluiden tijdens het rijden buiten mijn ramen klinken?)

Audiogigant

De specialist in DJ Gear en Speakers, Audiogigant heeft alles wat u nodig heeft om uw evenement tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Audiogigant is er voor iedereen die van zijn evenement iets anders dan alledaags wil maken! Zij bieden luidsprekers die elke kamer zal nemen van goed naar geweldig klinkende kwaliteit – het maakt niet uit of het nu klein of grootschalig, ze hebben iets perfect passen precies wat elke gelegenheid nodig heeft.

https://audiogigant.nl/geluid/wat-is-een-subwoofer/