VPRA
Image default
Winkelen

Puurpijp schoonmaken

Het is van belang dat je je wietpijp goed schoonmaakt. Dit moet je doen om geen oude resten binnen te krijgen en de pijp zonder verstoppingen te kunnen gebruiken. Je kunt voor de schoonmaak een beetje alcohol gebruiken of speciale pijp reinigers (pipe cleaner).

Dit zijn de stappen om je wietpijp schoon te maken.

Haal eerst je screentje uit de puurpijp end oe dan een beetje pipe cleaner of alcohol op je pijp. Er hoeft niet heel veel cleaner op de pijp. Na het aanbrengen van de alcohol, kan je beginnen met het schoonmaken. Je kunt met een klein borsteltje de pijp van binnen schoonmaken. Hierna kan je de pijp met een beetje warm water uitspoelen. Droog daarna de pijp af en je wietpijp is als het goed is weer helemaal als nieuw. Let op dat je het uitpoelen niet doet bij een houten wietpijp. Deze is hier namelijk niet geschikt voor. 

Gebruik voor het schoonmaken van je puurpijp vooral geen krassende op scherpe voorwerken. Deze kunnen de pijp namelijk kapot maken. Ook raden wij aan om de screentjes / gaasjes van je puuurpijp zo nu en dan te vervangen. Deze screentjes / gaasjes goedkoop inkopen bij bijvoorbeeld Mr. Headshop. Voor een goede rookervaring zijn deze gaasjes echt veeist. 

Opzoek naar een leuke wietpijp? Kijk dan eens bij Mr. headshop. Zij hebben een leuk assortiment goedkope en luxe puurpijpen. Indien je vragen hebt of advies nodig hebt welke wietpijp het best bij jou pas kunnen zij altijd voor je klaarstaan en je van een passend avies voorzien. 

https://www.jaghead.nl/roken/wietpijp/