VPRA
Image default
Winkelen

Kledingtips voor stijlvolle mannen

Als man is het belangrijk om er goed en stijlvol uit te zien. Dit kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige kledingtips die je kunt volgen om er op je best uit te zien. Welke tips zijn dat? Lees er hier meer over!

De juiste pasvorm

Een belangrijk aspect van stijlvolle kleding is de juiste pasvorm. Een goed passend kledingstuk kan de uitstraling en het zelfvertrouwen van een man aanzienlijk verbeteren. Een te grote of te kleine maat kan er slonzig uitzien en kan afleiden van de algehele stijl van de outfit. Overhemden moeten perfect passen rond de hals, schouders en borst. Het mag niet te strak of te los zitten en de mouwen moeten precies op de pols vallen. Bij een colbert of jasje moet het goed aansluiten bij de schouders en de mouwen moeten iets langer zijn dan de pols. Broeken moeten goed passen bij de taille en heupen, zonder te strak te zijn. De lengte moet netjes zijn en niet te lang of te kort. 

De juiste kleuren

Bij het kiezen van de juiste kleuren voor je outfit zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het noodzakelijk om te kijken naar je eigen huidtint. Heb je bijvoorbeeld een warme huidtint, dan staan warme kleuren zoals bruin, oranje en geel je vaak goed. Bij een koele huidtint passen juist weer koele kleuren zoals blauw, paars en roze. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kleuren van je ogen en haar. Heb je bijvoorbeeld blauwe ogen, dan kan het dragen van blauwe kleding je ogen extra laten opvallen. En als je blond haar hebt, staan lichtere kleuren zoals pasteltinten je vaak goed.

Stropdassen

Een stropdas is een ander accessoire voor een stijlvolle man en kan een outfit compleet maken. Er zijn verschillende soorten stropdassen beschikbaar, zoals effen kleuren, gestreept, geruit en gedessineerd. Het is goed om de juiste stropdas te kiezen die past bij de gelegenheid en de rest van de outfit. Een effen kleur stropdas, zoals zwart, donkerblauw of bordeaux rood, is geschikt voor formele gelegenheden zoals zakelijke bijeenkomsten en gala’s. Een gestreepte stropdas kan ook geschikt zijn voor formele gelegenheden, maar kan ook gedragen worden bij een meer casual outfit. Bij het kiezen van een stropdas is het ook handig om rekening te houden met de kleur van het overhemd en het kostuum. Een contrasterende kleur kan een mooie combinatie vormen, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de kleuren te opvallend zijn en elkaar overlappen.

Manchetknopen

Manchetknopen zijn kleine accessoires die kunnen zorgen voor een stijlvolle en elegante touch aan een outfit. Ze worden gedragen als decoratie op de manchetten van overhemden en kunnen in verschillende vormen, kleuren en materialen worden gevonden. Manchetknopen zijn vooral geschikt voor formele gelegenheden, zoals bruiloften, gala’s en zakelijke bijeenkomsten. Bij het kiezen van manchetknopen moet je kijken naar de kleur en het materiaal van de knopen en hoe deze matchen met de rest van de outfit. Zilveren manchetknopen passen bijvoorbeeld goed bij een zwart of grijs pak, terwijl gouden manchetknopen vaak beter staan bij een bruin of donkerblauw pak. Ook de vorm van de manchetknopen is belangrijk. Kies bijvoorbeeld rechthoekige manchetknopen voor een strakke en moderne uitstraling of ronde manchetknopen voor een klassieke look. Door deze tips te volgen, kun je er zeker van zijn dat je er op je best uitziet.