12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Gezondheid

Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Heb je al eens nagedacht over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Voor veel mensen is dit nog altijd een taboe terwijl het erg belangrijk is om je te verzekeren tegen de kosten van jouw uitvaart. In Nederland heeft meer dan 70 procent wel al een uitvaartverzekering afgesloten. Wil jij je ook goed verzekeren? Lees dan de tips in dit artikel.

Bepaal je uitvaartwensen

Het bepalen van je uitvaartwensen is waarschijnlijk niet iets waar je geregeld over nadenkt. Als je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten helpt het je wel om toch eens goed na te denken over je wensen met betrekking tot je uitvaart. 

Vragen die je zou kunnen beantwoorden zijn: Wil je begraven of gecremeerd worden? Wil je een sobere of een uitgebreide uitvaart? Door deze vragen te beantwoorden kan je makkelijker een uitvaartverzekering afsluiten die aansluit bij jouw wensen. Het betekent overigens niet dat de antwoorden die je nu geeft bindend zijn, je kunt een afgesloten uitvaartverzekering altijd nog aanpassen.

Welk type uitvaartverzekering?

Door nu al na te denken over je uitvaartwensen kun je nu al bepalen welk type uitvaartverzekering het beste bij jou past. Wil je een uitvaart waar jouw nabestaanden zelf alles moeten regelen en daardoor heel veel vrijheid hebben over de invulling van jouw uitvaart dan is de kapitaal uitvaartverzekering een goede keuze.

Wil je liever dat je jouw nabestaanden zoveel mogelijk ontlast worden dan verzeker je je voor de producten en diensten via een natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekering zal de uitvaartverzekeraar zorgen voor de gehele uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als je eenmaal weet wat je wensen zijn en welk type uitvaartverzekering je wilt afsluiten dan kun je beginnen met het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Je zult merken dat niet alle uitvaartverzekeraars elk soort uitvaartverzekering aanbieden. Door te vergelijken zul je niet alleen een lagere premie betalen, maar sluit je ook de verzekering af met de beste voorwaarden.

Voorwaarden die je mee kunt nemen in je vergelijking zijn het gratis meeverzekeren van kinderen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je kinderen gratis meeverzekeren op jouw uitvaartpolis. Dit scheelt weer, je hoeft zo niet een aparte uitvaartverzekering voor kinderen af te sluiten.

Een andere voorwaarden die belangrijk is, is het vrij te besteden bedrag. Als je een natura uitvaartverzekering afsluit dan bieden sommige verzekeraars daarbij een vrij te besteden bedrag aan. Met dit bedrag kunnen specifieke wensen uitgevoerd worden.

Welke type uitvaartverzekering je ook afsluit het is belangrijk dat je je goed verzekerd. Als je namelijk geen uitvaartverzekering afsluit dan zullen je nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart. Bovendien is de uitvaartverzekering de enige verzekering waarvan je weet er ooit gebruik van te gaan maken.

 

 

https://www.uitvaartdirekt.nl/