VPRA
Image default
Games

Leuke manieren om je woonkamer te verbeteren

De zomervakantie is bijna begonnen en we brengen steeds meer tijd door in ons huis. Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel, want hoe vaker we thuis zijn, hoe saaier het interieur begint te worden. Daarom geven wij in dit artikel een aantal leuke manieren om je woonkamer te verbeteren, zodat je deze zomer (en alle seizoenen daarna natuurlijk) weer optimaal kunt genieten van je fijne huisje. Lees je mee? 

  1. Creëer een gezellige leeshoek 

Laten we beginnen met een leeshoek. Een leeshoek in je woonkamer creëert automatisch een knusse, maar ook uitnodigende sfeer. Hierbij is het wel belangrijk om te kiezen voor een comfortabele poef of fauteuil, met daarbij een zacht dekentje en wat leuke kussentjes. Uiteraard mag je de verlichting ook niet vergeten. Een vloerlamp of een leeslamp op een bijzettafel kan ook al heel snel de perfecte aanvulling zijn. Kies daarnaast voor een boekenplank in de buurt, die je monteert aan de wand en voila. Je eigen knusse leeshoek is helemaal ready! 

  1. Wat dacht je van een thuisbioscoop? 

Je bent vaker thuis in de zomer? En hoe tof zou het zijn als je je eigen thuisbioscoop zou hebben? Wat ons betreft in ieder geval super super tof! Daarom is het aan jou de taak om hier ook daadwerkelijk werk van te maken. Ga je een cinewall maken, dan is het belangrijk om deze vooraf goed in kaart te brengen. Het geeft in ieder geval de woonkamer een moderne en stijlvolle uitstraling, waarbij je televisie en andere audioapparatuur in een op-maat-gemaakte wand wordt bevestigd. 

 

Let op: mocht dit echt te veel werk zijn? Dan kun je altijd een professional inhuren. 

  1. Textuur en kleur 

Welke combinatie is sterker dan textuur en kleur? Juist. Bijna geen enkele. Kleur en textuur kunnen de uitstraling van je woonkamer maken of breken. Overweeg daarom om bijvoorbeeld een accentmuur te schilderen in een andere kleur of gebruik behang met een interessant patroon. Dit is natuurlijk wel op basis van de overige looks van je interieur. Een mix met materialen zoals fluweel, katoen of teddywol creëert een warme en uitnodigende sfeer. 

  1. Verlichting in huis 

Hoewel het in de zomer vaak langer licht is buiten, is het toch belangrijk om de verlichting goed te regelen in huis. Wij raden het daarom aan om een combinatie van algemene verlichting, taakverlichting en sfeerverlichting te hanteren. Hang bijvoorbeeld een opvallende plafondlamp op als blikvanger, en gebruik staande lampen of tafellampen voor gerichte verlichting. 

 

Maar goed. Het verbeteren van je woonkamer hoeft dus geen dure of ingrijpende keuze te zijn. Met enkele slimme en creatieve aanpassingen van kleur en verlichting maak je een grote impact. Heb je wel zin om te klussen of wil je echt een grote verandering aanbrengen? Ja, dan is een cinewall of een leeshoek natuurlijk ideaal! 

 

Wat is jouw favoriete tip?