14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Games

Bitvavo en Coinbase, welke handelsplatform voor cryptovaluta zou je moeten kiezen?

Voor een crypto handelaar is het belangrijk om het beste crypto handelsplatform te kiezen die het beste past bij de wensen en eisen die hij heeft. In de markt zijn er veel verschillende platformen waar je uit kunt kiezen. Ieder platform is uniek en heeft iets anders te bieden aan gebruikers. Het is belangrijk dat je een platform kiest dat het beste past bij je situatie, in de breedste zin. Om het beste platform te kiezen is het belangrijk om inzicht te krijgen in wat de verschillende platformen te bieden hebben. Bitvavo en Coinbase zijn twee goede keuzes die je hebt bij het kiezen van een handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Bitvavo vs Coinbase, welke cryptobeurs is het beste? In dit artikel gaan wij dieper in op beide cryptobeurzen, zodat je kunt zien welke van de twee voor jou het beste is.

Bitvavo

Bitvavo is een platform dat in Nederland is gevestigd, en wel in Amsterdam. Het voldoet aan de Nederlandse wet waardoor alle Nederlanders op dit platform kunnen handelen. Het platform richt zich op het dienen van de beginnende handelaren. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een gebruiksvriendelijke opzet. Het platform zorgt ervoor dat de gebruikers vooral simpliciteit ervaren. Dit betekent dat de interface van het platform overzichtelijk en simpel is ingericht zodat het makkelijk is om alles terug te vinden. Beginnende handelaren kunnen daardoor makkelijk en zonder moeite starten met handelen via het platform. Alles is duidelijk aangegeven, en er is weinig ruimte voor verwarring. Alle benodigde functies voor simpele transacties zijn aanwezig voor de gebruikers. 

Naast een goede gebruiksvriendelijkheid zijn de transactiekosten bij Bitvavo ook erg laag. Voor veel handelaren zijn de hoogte van de transactiekosten een belangrijke reden om wel of niet te kiezen voor een bepaald crypto platform. Transactiekosten worden uitgedrukt in een percentage ten opzichte van het verhandelde bedrag. Hoe hoger het percentage, hoe meer kosten je moet betalen over een transactie. Bij Bitvavo liggen de transactiekosten lager dan bij veel andere crypto platformen in de markt. De hoogte is namelijk maximaal 0,25%. Bij Bitvavo kun je dus goedkoop je transacties uitvoeren, oftewel goedkoop crypto kopen en verkopen. Dit is erg fijn voor de beginnende handelaren doordat het leren van het handelen in crypto op deze manier niet veel geld kost. Voor nieuwe gebruikers van het platform is er zelfs een actie waarbij de transactiekosten zelfs vervallen voor de eerste 7 dagen, tot een maximum van 1.000 euro aan verhandelde crypto. Tot slot is het een gegeven dat Bitvavo een Nederlandstalige website heeft, en dat er verder een Nederlandse sprekende helpdesk is. Ook dat is erg handig!

Coinbase

Coinbase is een soortgelijke platform als Bitvavo. Coinbase is alleen veel groter dan Bitvavo, en heeft ook nog eens een groter aanbod aan cryptomunten. Coinbase is internationaal erg populair doordat het zich richt op een grotere doelgroep. Er zijn een aantal functies die Coinbase wél heeft en Bitvavo niet heeft. Zo kun je bij Coinbase bijvoorbeeld ‘margin traden’, oftewel beleggen met geleend geld. Coinbase en Bitvavo zijn vrijwel identiek op een aantal punten na zoals de transactiekosten en het margin traden. De transactiekosten bij Coinbase zijn iets hoger dan bij Bitvavo, waardoor het wat duurder wordt om te handelen in crypto.

Ook is Coinbase gevestigd in Amerika waardoor er gebruik wordt gemaakt van de dollar in plaats van de euro voor het kopen van cryptomunten. Voor een Europese handelaar wordt het daardoor lastiger om gebruik te maken van Coinbase, doordat de euro eerst omgezet moet worden omgezet naar de dollar om gebruik te kunnen maken van het platform. Ten slotte is de ondersteuning bij Coinbase in het Engels.

Coinbase of Bitvavo kiezen?

Velen zouden zeggen dat Coinbase de beste keuze is, omdat dit platform voor crypto meer functies heeft en meer aanbod heeft qua soorten cryptomunten. Echter voor Europese en beginnende handelaren zou Bitvavo een betere keuze zijn. Bitvavo is namelijk gericht op de beginnende handelaren en doordat het in Nederland is gevestigd, is de drempel voor het handelen van cryptomunten veel lager. Je kunt namelijk eenvoudig betalen met de Euro en je bent ervan verzekerd dat het platform zich houdt aan de Nederlandse wet. Ook is het platform van Bitvavo in het Nederlands, en kun je de helpdesk bellen, en daarbij Nederlands praten. Voor Coinbase geldt dat niet. Als je heel veel handelt in crypto, en je zo laag mogelijk uit wilt zijn, dan zou ook op dit punt bekeken Bitvavo de betere keuze zijn. Ben je geen beginnende handelaar, maar een ervaren cryptohandelaar, en spreek en lees je zeer goed Engels? Dan zou Coinbase echter de betere keuze kunnen zijn boven Bitvavo. Het hangt er dus maar net vanaf wat je situatie is, welk platform voor jou de beste keuze is.