4.3 C
Nederland
september 21, 2021
VPRA
Image default
Wonen

Akoestisch plafond voor een betere akoestiek

Een akoestisch plafond gebruiken wij bij Koesst om de Akoestiek in uw werk- of leefruimte te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om een betere akoestiek te krijgen. Wij werken met materialen die zich kenmerken door een groot absorptievermogen. Deze materialen zijn natuurlijk en kunnen worden hergebruikt. Dit vinden wij belangrijk. Wij willen namelijk duurzame producten maken en met duurzame producten werken die geen schade toebrengen aan het milieu, niet nu en later ook niet. Onze materialen nemen het geluid in zich op in plaats van dat ze het geluid weerkaatsen. Wanneer er veel materialen in een woning zijn die weinig absorptievermogen bezitten, dan zullen geluiden door de ruimte galmen. Deze galmtijden worden langer al naargelang de ruimte hoger is. Wanneer er vervolgens meer dan één geluid te horen is; zoals wanneer er mensen in de ruimte zijn die met elkaar praten, dan zul je merken dat er veel lawaai ontstaat en dat er veel klanken door elkaar heen zullen klinken. Een akoestisch plafond is een veel gebruikte oplossing om de nagalmtijd te verminderen. Vaak hebben mensen niet in de gaten dat ze zich in een ruimte bevinden waar een slechte akoestiek is. Ze merken dat er iets niet prettig is maar kunnen het niet helemaal duiden. Een slechte akoestiek zorgt op den duur voor vervelende bijverschijnselen. Zo kunnen mensen die zich in een ruimte met een slechte akoestiek bevinden last krijgen van moeheid, lusteloosheid, misselijkheid en daarbij kunnen ze elkaar minder goed verstaan. Een verminderde concentratie is tevens een effect van een slechte akoestiek. Zeker in kantoorruimten is dat een zeer nadelig effect dat zo snel mogelijk dient te worden opgelost. Een akoestisch plafond wordt aangebracht wanneer het plafond voor een slechte akoestiek zorgt. Bij koesst hebben wij naast een akoestisch plafond ook nog andere oplossingen en aanpassingen voor uw ruimten. Dat zijn onder andere:

  • akoestische schilderijen
  • akoestische panelen
  • akoestische wanden
  • akoestische muren
  • akoestische plafonds

Akoestisch plafond; toegespitst op de persoonlijke wensen

Wanneer u in een bepaalde ruimte de akoestiek wenst te verbeteren, dan maken wij allereerst met u een afspraak om bijvoorbeeld de mogelijkheden van een akoestisch plafond door te spreken. Het allerbelangrijkste is dat wij aanpassingen doen die de galmtijd verminderen. Het verminderen van de galmtijd kan gebeuren wanneer een akoestisch plafond wordt gebruikt of een schilderij of panelen die meer absorberend vermogen hebben. ‘Wat doen we op de eerste afspraak?’ vraagt u zich af. Op de eerste afspraak doen we een meting. We stellen precies vast hoe het met uw akoestiek gesteld is. Aan de hand van deze meting kunnen wij onze conclusies trekken en u vertellen wat de nodige aanpassingen zijn om de akoestiek in uw ruimte te verbeteren. Om dit overzichtelijk voor u te maken, stellen wij een rapport op. U kunt dit rapport zien als een vrijblijvende offerte waarin ook de kosten voor u op een rijtje zijn gezet. Aan de hand van dit rapport neemt u uw besluit. Gaat u met ons in zee of niet, dat is helemaal aan u. Wij zijn een adviesbureau. Dat betekent dat wij ook vrijblijvend advies geven. Mochten er aanpassingen zijn zoals een akoestisch plafond die u zelf kunt doen, dan zullen wij u hiervan altijd op de hoogste stellen. In een woning, ruimte of wachtkamer met hoge plafonds, kan een akoestisch plafond van een ander materiaal zeer veel verschil maken. Een akoestisch plafond heeft als voordeel dat het verder niets verandert aan uw woning. Mensen hebben natuurlijk hun woning of ruimte op een bepaalde manier ingericht. Hiervoor hebben ze gekozen. Het is hun smaak. Ze vinden het prettig om in een woning te leven die op een dergelijke manier is ingericht. Onze aanpassingen, of het nu een akoestisch plafond, wanden, panelen of een schilderij is, worden dus allemaal volledig toegespitst op uw smaak en uw wensen. Enkel de akoestiek zal verbeteren. Dat is waar wij voor gaan en dat is onze expertise.

Een akoestisch plafond plaatsen

Een akoestisch plafond, panelen, wanden of schilderijen plaatsen; dat kan op veel verschillende manieren gebeuren en dat is iets wat wij u helemaal uit handen nemen. Nadat u heeft besloten om met ons in zee te gaan, nemen wij de maten van uw woning nog een keer op. Dit deden wij al voor onze nauwkeurige meting van de nagalmtijd, maar nu doen we het nog een keer om de juiste aanpassingen te doen. Saskia de Boer is een klant van ons. Zij heeft haar woning geheel feng shui ingericht. Feng Shui is een minimalistische stijl uit Azië die de laatste jaren is over komen waaien naar Nederland, waar nu steeds meer mensen hun huis op die manier inrichten. Het idee van deze stijl is dat het rust uitstraalt. Dat is allemaal heel mooi, maar als het vervolgens enorm galmt in de woonruimte, dan is die rust natuurlijk heel ver te zoeken: “Ik had mijn huis tot in de puntjes ingericht en was er helemaal blij mee,” vertelt Saskia, “en toch voelde ik me er niet rustig. Toen belde ik met iemand van Koesst en leerde ik dat het weleens te maken kon hebben met de geluiden en een lange nagalmtijd. Nog diezelfde week kwam er iemand mijn galmtijd opmeten en ja hoor, dat was niet best. Ik had het al wel gemerkt met etentjes maar ja, dan zit je ook met veel mensen bij elkaar. De aanpassing van mijn akoestisch plafond heeft het grootste verschil gemaakt. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en mijn huis is nu veel rustiger!”

Gerelateerde artikelen

Oude meubels nieuw leven geven met plakfolie