4.3 C
Nederland
september 21, 2021
VPRA
Image default
Gezondheid

Vetarm dieet: effectief gewicht verliezen

Veel mensen kampen met overgewicht. Dit heeft verschillende oorzaken die kunnen worden samengebracht onder het kopje: ‘te veel vetten.’ Er komen jaarlijks nieuwe manieren bij om af te vallen. Het ene dieet schrijft je voor om geen brood te eten, het andere dieet noemt suiker de boosdoener en weer een ander dieet schrijft je voor om alleen nog maar rauwe producten tot je te nemen. Natuurlijk zullen deze diëten tijdelijk helpen maar als je op een gezonde en logische manier gewicht wilt verliezen zul je de voedingsstof moeten mijden die rechtstreeks naar je heupen en je buik gaat, namelijk: vet. Een vetarm dieet is niet moeilijk om ingewikkeld. Met het volgens van een vetarm dieet hoef je niet allerlei dingen te laten staan die je gewend bent om te eten. Dat zorgt namelijk voor een hongergevoel. Mensen zijn nu eenmaal gewoonte dieren. En omdat we waarde hechten aan onze patronen is het omgooien van je levensstijl moeilijk te realiseren. Met een vetarm dieet zul je niet snel terugvallen omdat er geen sprake is van radicale veranderingen. Er is niets wat je niet meer mag eten. Bij een vetarm dieet raden we je slechts aan om te minderen. Het minderen van vetten zorgt ervoor dat de brandstoffen die je binnenkrijgt door middel van het eten van voedingsstoffen ook als zodanig gebruikt wordt. Je zult zien dat wanneer je minder vetten eet, er minder vet op je lichaam zal komen te zitten. Het minderen van vet zal ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Naast het minderen van vetten door het volgen van een vetarm dieet, raden wij bij Orthokliniek Ootmarsum aan om meer aan beweging te doen. Stel voor jezelf eerst vast of je voldoende beweging krijgt zoals je nu leeft en bedenk dan of er mogelijkheden zijn om meer te bewegen zonder dat het voor ingrijpende veranderingen in uw leven zorgt. Wanneer neemt u bijvoorbeeld de auto als u ook de fiets kan pakken? Deze vraag is de meest gebruikelijke om jezelf te stellen. Een half uur bewegen per dag is belangrijk. Naast een vetarm dieet zal dit al voor aanzienlijke gewichtsafname zorgen. De voordelen van een vetarm dieet zijn:

  • gewicht verliezen
  • minder kans op hart- en vaatziekten
  • meer energie
  • geen radicale veranderingen
  • alles kunne blijven eten

Een vetarm dieet in combinatie met een goede beweging

Als je naast een vetarm dieet ook veel beweegt, dan zul je zoals eerder vermeld, snel gewicht beginnen te verliezen. Afvallen hoeft, zoals sommige mensen wel denken, geen lijdensweg te zijn. De stap zetten naar een gezonde levensstijl kan ook heel leuk zijn. Onze ervaring leert is dat beweging tijdens het volgen van ene vetarm dieet zeer leuk kan zijn. Bewegen is motiverend en zorgt ervoor dat je sneller gewicht verliest dan wanneer je uitsluitend op je voeding let. De mogelijkheden voor beweging zijn natuurlijk eindeloos. Er zijn veel betaalbare sportscholen waar je naartoe kan. Deze scholen geven ook lesjes. Je zou dus op deze manier uit kunnen zoeken wat voor soort sport je leuk vind. Naast het volgens van een vetarm dieet kun je dus ontdekken waar je lichaam goed op reageert met sporten. De een volgt graag een spinning klas, de ander doet liever aan yoga. Sporten kan net als vet en suikers, verslavend zijn. Bij OrthoKliniek Ootmarsum zegen wij daarom: ‘kies je verslavingen bewust.’ Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar wie makkelijk gehecht raakt aan bepaalde zaken, kan die gehechtheid doorgaans ook makkelijk verleggen. Hecht dus aan een vetarm dieet! Hecht aan een gezonde levensstijl! Het zal je een beter en gezonder mens maken.

‘Een vetarm dieet hielp mij om gewicht te verliezen’, aldus een tevreden klant

Een vetarm dieet. Het klinkt zo logisch en juist daarom ben ik er lange tijd niet aan begonnen. Ik dacht namelijk dat afvallen moeilijk en ingewikkeld moest zijn. Ik dacht dat ik allerlei dingen moet schrappen uit mijn eetpatroon zoals brood en lekkernijen. Ik ben een zoetekauw en ik probeerde dat vaak op te vangen door veel fruit te eten. ‘De gezonde keuze.’ Maar steeds als ik een dergelijke aanpassing deed hoorde ik weer dat dat ook niet gezond was. Na een tijdje moest ik concluderen dat ik eigenlijk helemaal niets meer mocht eten van mezelf en dat was het moment waarop ik aandacht kreeg voor het meest voor de hand liggende dieet dat er is: een vetarm dieet. Ik hoefde geen dingen meer te mijden maar slechts te minderen. Vetten kunnen goed opgevangen worden en doordat ik ze niet volledig hoefde te schrappen, zoals bij veel andere diëten het geval is, ging het me veel beter af. Ik verloor de eerste week drie kilo. Waar ik normaal was gestopt, ben ik nu doorgegaan met mijn nieuwe levensstijl. Ik ben ook meer gaan bewegen. Ik neem nu vaker de fiets en ik ben lid geworden van een sportschool bij mij in de buurt. Bewegen helpt om gemotiveerd te blijven. Het gaat er gewoon om dat je lekker in je lijf zit en dat je niet te veel extra gewicht met je mee hoeft te dragen. Dat is voor niemand leuk. Gezond leven maakt een leuker mens van je. Door het minderen van vetten hoef je bovendien niet allemaal dingen niet meer te eten. Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier af te vallen. Het is de meest logische en gezonde stap die je kunt zetten.

Gerelateerde artikelen

Biologische cosmetica heeft de toekomst

BREMIC Digital Services